Tgrt Haber

Google düğmeye bastı: Arama kaydetme uygulamalarına yasak geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google
21 Nisan 2022 14:40 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 14:40
Google düğmeye bastı: Arama kaydetme uygulamalarına yasak geliyor

Teknoloji devi Google, Android telefonlardaki arama kaydetme uygulamaları için yeni bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda kayıt uygulamaları yasaklanacak. İşte tarih…


Arama kaydetme, Android telefonların hemen hemen hepsinde var olan bir özelliktir. Xiaomi bu işlevi MIUI arayüzüyle kullanıcılarına sunarken, OPPO ise ColorOS arayüzüyle bunu kullanıcılarına sunuyor. 

Ayrıca Google’da tıpkı diğer şirketler gibi Pixel serisi telefonların arama kaydetmelerine izin veriyordu. Ancak yeni politika gereği bu uygulamaların kullanımı sonlanacak.

ARAMA KAYDETME UYGULAMALARI KALDIRILIYOR

Arama kaydetme uygulamaları bazı modellerde yerleşik olarak gelse de, bazı cihazlarda desteklenmediği için kullanıcılar üçüncü taraf mağazalardan uygulama indirmeye yöneliyor. Ancak yakın zamanda yapılacak Google Play  Politikası değişikliğiyle üçüncü taraf arama kaydı uygulamaları tamamen ortadan kalkacak.

Google düğmeye bastı: Arama kaydetme uygulamalarına yasak geliyor

Teknoloji devi Google, yıllardır Android cihazlarda arama kaydetmeyi aktif olarak önermiyor. Şirket 2016’da bunu istemediğini Android 6.0 güncellemesinde de açıkça göstermişti. O dönemde Google, geliştiricilerin arama kaydetme uygulamalarına erişmesini mümkün kılan API sistemden kaldırmıştı.

Bu tür kısıtlamaların gelmesiyle kullanıcılar, arama kaydetme için erişilebilirlik ayarını kullanan uygulamalara yönelmeye başladı. Ancak yeni politika ile artık bu uygulamaların kullanımı da sonlandırılacak.

Play Store politikasında değişikliğe giden Google, üçüncü taraf geliştiricilerin API’yi kullanarak arama kaydetmelerinin önüne geçecek. Söz konusu değişiklik ise 11 Mayıs’tan itibaren hayata geçirilecek. Ancak bu yasak telefonların içinde var olan özellikliğin kaldırılmasını kapsamıyor. Sadece mağazadan indirilen üçüncü taraf uygulamalar kaldırılacak. 

Kaynak: Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...