Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 14:35 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 14:40

Google Fotoğraflar, yeni arayüzüyle güncellendi: Daha az karmaşıklık, daha kullanıcı dostu arayüz

Google Fotoğraflar uygulamasında önemli değişiklik yapıldı. Milyonlarca kişinin kullandığı uygulama, aldığı yeni güncelleme ile daha düzenli ve anlaşılabilir bir arayüze kavuştu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Androi Police
Google Fotoğraflar, yeni arayüzüyle güncellendi: Daha az karmaşıklık, daha kullanıcı dostu arayüz
google,teknoloji

Google, mevcut hizmet ve uygulamalarını sık sık güncelliyor. Teknoloji devi, özellikle Android cihazların kullandığı onlarca popüler uygulamaya sahip. Milyonlarca kişinin kullandığı uygulamalarından biri de Google Fotoğraflar. Popüler uygulaması, hem iPhone hem de Android kesimde milyonlarca kullanıcıya sahip.

Uygulamalarına sık sık güncellemeler yapan Google, en kolay arayüz ve iyileştirilmiş deneyimi sunmak için epey çalışıyor. Bu bağlamda şirketin Google Fotoğraflar uygulaması da çok önemli bir güncelleme aldı.

GOOGLE'DAN ARAYÜZDE DEĞİŞİKLİK

Google, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için Fotoğraflar uygulamasında bazı değişiklikler yaptı. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcı için sunulan güncelleme ile, tek tek resimlere tıklamaya gerek kalmadan, birden fazla fotoğraf paylaşıp kitaplığınızı kolayca düzenleyebileceksiniz.

Söz konusu değişiklik, bir görüntüyü seçtiğinizde ekranın alt kısmında kart ile karşınıza çıkacak. Aşağıdaki ekran resminden de yeni değişikliklerin neler olduğunu rahatlıkla anlamak mümkün. 

Google Fotoğraflar, yeni arayüzüyle güncellendi: Daha az karmaşıklık, daha kullanıcı dostu arayüz

Google Fotoğraflar'a gelen kart; Paylaş, Ekle, Sil, Fotoğraf Siparişi, Arşive Taşı, Cihazdan Sil ve daha fazla özellik içeren hızlı erişim araçlarını bir araya topluyor. 

GÜNCELLEME HERKES İÇİN MEVCUT DEĞİL

Google Fotoğraflar için yapılan değişiklikler, ne yazık ki şu an herkes için mecvut değil. Android Police isimli internet sitesi, 5.96 sürüm numaralı yapıda güncellemenin kullanılabilir olduğunu belirtti. Ancak güncellemenin kapsamlı olarak sunulması birkaç günü alabilir. 

Yeni özellikten bahsedersek Google, popüler uygulamasında yaptığı değişiklikler ile çeşitli ögeleri taşıma ve taşımanızda kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Birden fazla görüntüyü aynı anda seçerken, kartı gördükten sonra yukarı sürüklediğinizde ise fotoğrafı göndereceğiniz kişi ya da gruplara ilişkin öneriler sunulacak. 

Kaynak: Androi Police
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...