Tgrt Haber
14 Haziran 2022 15:40 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 15:43

Google Haritalar için bomba yenilik: Otoyol geçiş ücretleri gösterilecek

Google'ın popüler Haritalar uygulamasına çok önemli bir özellik geliyor. Artık otoyol geçiş ücretleri önceden görülebilecek.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch
Google Haritalar için bomba yenilik: Otoyol geçiş ücretleri gösterilecek
google,teknoloji,google harita

Google, sahip olduğu uygulamaları güncelleyerek daha iyi hale getiriyor. Firmanın milyonlarca kullanıcıya sahip uygulamaları, hem daha kullanışlı hem de daha çok özelliğe sahip oluyor.

Popüler uygulamaların başında gelen Google Haritalar, yolculuk yapan kişilere fayda sağlayacak onlarca özelliğe sahip. Ancak teknoloji devi Google, bunu bir adım daha ileri taşıyor.

OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİ GÖSTERİLECEK

Şu anda yurt dışında başlayarak Google Haritalar, artık rotanıza otoyolgeçiş ücretlerini ekleyecek ve bu özelliği sayesinde daha ucuz yollardan geçmenizi sağlayacak.

Google Haritalar için bomba yenilik: Otoyol geçiş ücretleri gösterilecek

Şimdilik söz konusu özellik ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya gibi ülkelerde aktif durumda. Ancak bunun yakında Türkiye'deki kullanıcılara da sunulması bekleniyor. Peki Google, otoyol ücretlerininasıl gösterecek?

Haritalar uygulamasına ekleenen yeni özellik için Google, ülkelerdeki 2 bin yol için yerel makamlardan geçiş ücretini tahsil etti. Konuya ilişkin olarak şirketin paylaştığı bir forumda şu ifadelere yer verildi:

Google Haritalar için bomba yenilik: Otoyol geçiş ücretleri gösterilecek

  "Ücretli geçiş iznine sahip olup olmama, haftanın hangi günü olduğu ve geçiş ücretinin belirli bir zamanda ne kadara mal olması beklendiği gibi faktörlere bakıyoruz"

"Birçok coğrafyada olduğu gibi, kullandığınız ödeme yöntemine göre fiyat değiştiğinden, geçiş ücretlerini geçiş geçişli veya geçişsiz olarak gösterme seçeneğiniz var.

Google'ın açıklamaları yukarıdaki gibi. Sizler de, önümüzdeki günlerde sunulması beklenen bu özelliği ayarlarınızdan aktif edebilirsiniz. Yapmanız gereken ayarlar oldukça basit:

  • İlk olarak Google Haritalar uygulamasına giriş yapın,
  • Ardından Ayarlar> Navigasyon> Otoyol Ücretlerini Gör diyerek özelliği aktif edebilirsiniz. 

Duyurusu nisan ayında gerçekleşen özellik, kademeler halinde ülkelere sunuluyor. Sizler de yeniliklerden en kısa sürede faydalanmak için uygulama güncellemelerini sık sık kontrol edin. Özellik göründüğünde, yukarıda verdiğimiz talimatlar ile otoyol geçiş ücretini göster seçeneğini aktif edebilrsiniz. 

Kaynak: Tecrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...