Tgrt Haber
04 Mart 2022 09:43 - Güncelleme : 04 Mart 2022 10:05

Google ile YouTube Rusya'da reklam ve para kazanmayı durdurdu

Rusya'ya yaptırımların ardı arkası kesilmiyor. ABD merkezli teknoloji devi Google, Rusya'da reklam ve para kazanmayı durdurduğunu açıkladı.

Google ile YouTube Rusya'da reklam ve para kazanmayı durdurdu

Ukrayna-Rusya geriliminde akan sular bir an olsun durmuyor. İşgali sürdürme eyleminden vazgeçmeyen Rusya'ya yaptırımlar gelmeye devam ediyor.

Dünyada pek çok ülke tarafından tepki alan Putin, bu işagel ile birlikte yüzlerce yaptırıma maruz kaldı. Gerek teknoloji şirketleri, gerekse yapımcı şirketler faaliyetlerini Rusya'da durdururken, Google'da kervana katıldı ve reklam satışlarını durdurdu.

GOOGLE'DAN RUSYA'YA GELİR ENGELİ

Perşembe günü açıklamalarda bulunan Google, Rusya'da çevrimiçi reklam satışını durdurduğunu duyurdu. 

ABD'li teknoloji devinin söz konusu yaptırımı; Google arama motoru, YouTube ve harici yayın ortaklarını kapsıyor. Benzer bir durum daha önce Snapchat ve Twitter platformlarında da gerçekleşmişti.

Google ile YouTube Rusya'da reklam ve para kazanmayı durdurdu

Google'ın açıklamalarına göre Rus kullanıcılar, kendi ülkelerinde girdiği haber siteleri ve YouTube'da artık herhangi bir reklam görmeyecek. Bunun sonucunda içerik üreticiler, görüntülemeler içinde elde gelir elde edemeyecek. Konuyla ilgili Google'ın açıklamaları şöyle:

   '' Olağanüstü koşullar nedeniyle Rusya'da reklam satışını askıya alıyoruz. Durum hızla geliyor ve gerektiğinde güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz.''

Dünyada onlarca teknoloji şirketinden Rusya'ya ağır yaptırımlar gelirken, Putin ise ordusunu geri çekmemekte ısrarcı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...