Tgrt Haber
22 Aralık 2022 15:00 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 15:04

Google, 'kırmızı kod' verdi: Yapay zeka ChatGPT için harekete geçildi!

Son dönemin yükselen yapay zeka yazılımı ChatGPT için Google düğmeye bastı. Arama devi 'kırmızı kod' ilan etti.

Google, 'kırmızı kod' verdi: Yapay zeka ChatGPT için harekete geçildi!
,,chatgpt,,teknoloji

İnternet aleminin son dönemde yükselen isimlerinden ChatGPT, piyasaya çıktığından bu yana epey yoğun ilgiyle karşılandı.

Kısa sürede milyonlarca kullanıcı kitlesine ulaşan yapay zeka, verdiği cevaplarla kendine hayran bırakırken Google için de tehlike oluşturuyor. Başlangıçta Google herhangi bir risk altında olmadığını söylerken, şimdi ise şirket tarafından 'kırmızıkod' verildi.

GOOGLE, KIRMIZI KOD VERDİ

Yapay zeka sohbet robotu piyasaya sunulduğundan beri, potansiyel olarak birkaç sektörde devrim yapacağı, hatta bir dizi sorguyu anlama ve bunlara insan benzeri cevaplar üretme yeteneğiyle Google'ın arama motoru gibi araçların yerini alabileceği konusunda yaygın spekülasyonlara yol açtı.

The New York Times'in bildirdiğine göre Google sessizliğini bozdu. Yapay zeka botunun halen gelişiyor olması arama platformları için tehlike oluştururken, Google da buna karşılık 'kırmızı kod' ilan etti.

Google, 'kırmızı kod' verdi: Yapay zeka ChatGPT için harekete geçildi!

Google CEO'su Sundar Pichai'nin, şirketteki birkaç grubu ChatGPT'nin şirketin arama motoru işinde oluşturduğu tehdide yönelik çabalarını yeniden odaklamaları için yönlendirdiği bildirildi.

Google, chatbot'un oluşturulmasına yardımcı olan birçok şirket arasında yer alsa da, arama devi, birkaç küçük şirketin AI teknolojisinden yararlanma potansiyelinden endişe duyuyor gibi görünüyor. Bu bağlamda ChatGPT'nin çok daha ileriye gitmesini engellemek için bazı çalışanlar görevlendirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...