Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 15:10 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 15:14

Google Play Store'da önemli değişiklik: Yıllardır kullanılan özellik kaldırıldı

Google, uygulama mağazası Google Play Store'da önemli bir değişiklik yaptı. Yıllardır uygulamaların sürüm numarasını gösteren versiyon bölümü, bir anda mağazadan kaldırıldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
Google Play Store'da önemli değişiklik: Yıllardır kullanılan özellik kaldırıldı
google,teknoloji

Google, Android kullanıcıları için Google Play Store mağazasından uygulama indirip yüklemeye olanak tanıyor. Milyarlarca kullanıcıya sahip PlayStore, son güncellemeleriyle çok daha kullanışlı ve iyi bir hale geldi. Ancak her uygulamada olabileceği gibi Play Store'da da bazı değişiklikler yapılmakta.

Geçtiğimiz haftalarda Google, uygulama izin listesini Play Store'dan kaldırmıştı. Bu değişiklik kullanıcılar tarafından eleştirildikten sonra şirket, izin listesini tekrardan mağazaya getirdi. Şimdi ise Play Store'da bir başka değişiklik daha yapıldı. Google bu kez de uygulamalarla ilgili önemli bir bölümü mağazadan kaldırdı.

SÜRÜM NUMARALARI ARTIK GÖRÜLMÜYOR

Google Play Store'da bugüne kadar bir uygulamaya girdiğinizde, karşımıza uygulamayla ilgili bilgiler veren bir bölüm çıkıyordu. Bu bölüm halen yerini koruyor. Fakat Google, uygulamaların sürümüne baktığımız bilgi sekmesini Play Store'dan kaldırma kararı aldı.

Uygulama hakkında bölümüne girip, o uygulamayla ilgili sürüm numarasına bakılan sekme artık uygulama mağazasındaki yerinden yoksun kaldı. Bugünden itibaren Google Play Store'a girildiğinde, uygulamaların sürüm numarasıyla ilgili bilgilere erişim sağlanamayacak. 

Google Play Store'da önemli değişiklik: Yıllardır kullanılan özellik kaldırıldı

Artık uygulama sürüm bilgisinin yerine Google, en alt kısımda 'cihazınızla uyumlu' yazılı bir mesaj gösterecek. Bu sayede sürüme bakmaya gerek kalmayacak ve uygulamanın da cihazınızla uyumlu olduğunu anlayabileceksiniz.

Henüz Google'ın neden böyle bir değişiklik yaptığı hakkında ise resmi bir açıklama yok. Söz konusu değişiklik, kullanıcılar tarafından fark edildi ve Reddit benzeri platformlar yoluyla da paylaşıldı. 

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurullah 22 Ağustos 2022 19:50

ARTIK ÜCRETLER KAKSIN TELSIZ KULLANIM ÜCRETİ KALKSIN

Sonraki Haber Yükleniyor...