Tgrt Haber
21 Ekim 2022 10:59 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 11:00

Google'a ceza üstüne ceza yağıyor: Gizlilik ihlalinden bu kez Hindistan'ın radarına takıldı!

Teknoloji devi Google'ın cezaları bitmek bilmiyor. Yasalar uymadan hareket ettiği tespit edilen şirkete bir ceza da Hindistan'dan geldi.

Google'a ceza üstüne ceza yağıyor: Gizlilik ihlalinden bu kez Hindistan'ın radarına takıldı!
,teknoloji

Teknoloji şirketlerine son gelen cezaların neredeyse haddi hesabı yok. Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın ana şirketi Meta sürekli ceza ve ihlallerle karşı karşıya kalırken, Google'ın da radara sık sık takıldığını görmemek mümkün değil.

Henüz birkaç hafta önce ABD'de kural ihlali nedeniyle ceza yiyen şirket, yakın zamanda Hindistan'da da rekor cezaya çarptırıldı. Benzer ihlal gerekçesiyle bu kez 162 milyon dolarlık ağır ceza verildi.

162 MİLYONLUK CEZA

Hindistan Rekabet Düzenleyici Kurumu tarafından yapılan inceleme, geçtiğimiz günlerde karara bağlandı ve Google'a andorid uygulamalarda rekabete aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle 162 milyon para cezası verildi.

Öte yandan Google'a yönelik para cezasına ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Bu bağlamda Hindistan'daki rekabet kurumunun, bir hukuk öğrencisinin başvurusu üzerine konuyu değerlendirmeye aldığı ve sonrasında soruşturmanın karara bağlandığı söylendi. Ek olarak Google, Hindistan'da ilk defa ceza yemiyor. ABD merkezli şirket daha önce 21 milyon dolar daha para cezasıyla karşılaşmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...