Tgrt Haber
22 Nisan 2022 10:42 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 10:48

Google'dan iklim krizi için anlamlı doodle

Arama devi Google, kullanıcılara özel günlerde sunduğu doodle ile bu kez de iklim krizini işaret etti. ABD’li şirket, Google arama sayfasını bugün iklim krizine dikkat çekme amacıyla güncelledi.

Google'dan iklim krizi için anlamlı doodle

Buzullar artık eriyor ve iklim krizi hızla ilerlemeye devam ediyor. Üreticiler ve tüketiciler bu noktada çok fazla sorumluk almazken, Google ise bu krizin önemine tepki çekmek için ana sayfasına özel bir Doodle başlattı.

Özel günlere ve kişilere önemli anlarda doodle hazırlayan Google, iklim krizi içinde bugün özel bir Doodle sundu. 2022 Dünya Günü doodle’ı, uydu görüntülerinden elde edilen ve Ocean Agency'den alınan fotoğraflardan oluşturulan dört Gif'i içeriyor.

İKLİM KRİZİ HIZLA BÜYÜYOR

Söz konusu Gif’lerde Aralık 1986 ile 2020 arasında Tanzanya’daki i Kilimanjaro Dağı'nın zirvesinde buzulların geri çekildiğini ve Aralık 2000 ile 2020 arasında Grönland, Sermersooq'ta buzul erimesi gösteriliyor.

Google'dan iklim krizi için anlamlı doodle

Diğer görüntüler ise, Diğer görüntüler, Avustralya'daki Kertenkele Adası yakınlarındaki Great Barrier Reef'te Mart 2016 ile Ekim 2017 arasında bir mercan ağartma olayının ve Aralık 1995 ile 2020 arasında Almanya'nın Elend kentindeki Harz ormanlarının ormansızlaşmasının sonucunu gösteriyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...