Tgrt Haber

Hayaldi, gerçek oldu: Amazon drone ile ürün teslimatını 3 bölgeye daha getiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
26 Ekim 2023 12:40 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 12:40
Hayaldi, gerçek oldu: Amazon drone ile ürün teslimatını 3 bölgeye daha getiriyor
amazon,drone teslimatı,amazon prime air

Amazon 30 dakikada siparişleri teslim etmeyi vadeden 'Prime Air' programını iki ülkeye daha genişleteceğini duyurdu. İtalya ve İngiltere'de yaşayan müşteriler yakında drone'lar ile paketlerini teslim alabilecek.

İnternet teknolojisinin ilk yıllarında "oturduğun yerden bir ürün satın alacaksın ve evine drone getirecek" dense muhtemelen hiç kimse inanmazdı. Ancak kulağa oldukça ütopik gelen bu fikir günümüzde bir standart haline yavaş yavaş geliyor.

Elektronik ticaretin önde gelen isimlerinden Amazon, drone ile ürün teslimatı hayalini nihayet gerçekleştirdi. Bunu ABD'nin belirli bölgelerinde zaten yapıyor. Sıradaki hedefte ise, 'Prime Air' programını Amerika dışında yaygınlaştırmak var.

30 DAKİKADA DRONE TESLİMATI

Amazon'un müşterilere paketleri sadece 30 dakika içinde teslim etmeyi vadeden Prime Air teslimat sistemi, 2024 yılı sonuna kadar üç yeni lokasyona genişliyor. İtalya, İngiltere ve Amerika'nın diğer bölgelerinde yaşayan müşteriler, 2,2 kilodan daha hafif olan binlerce ürünü drone ile teslim alabilecek.

Amazon teslimatları yeni MK30 drone ile yapacak. Önceki modellere göre daha hızlı, daha sessiz ve daha hafif bir tasarıma sahip. Ayrıca iki kat daha uzağa açabiliyor ve hafif hava koşulları ve aşırı sıcaklık gibi durumlara karşı dayanıklı. Taşıdığı paketleri korumak için de özel bir teslimat sistemi içeriyor.

MK30 drone'ları teslimat bölgelerinde güvenli ve otonom bir şekilde çalışacak. Barındırdığı özel bir teknoloji ile engelleri tanıyabiliyor ve bunlardan kaçabiliyor. Ve Amazon'un geniş teslimat ağına da entegre olacaklar, bu da 'aynı gün teslimat' seçeneğiyle de kullanılabileceği anlamına geliyor.

Amazon, Prime Air hizmetinin hangi Amerikan şehirlerinde ve İtalya ve İngiltere'deki hangi bölgelerde mevcut olacağına dair daha fazla bilgiyi yakın gelecekte duyuracak. Müşterilere hizmetle ilgili daha fazla ayrıntı ve nasıl katılabilecekleri konusunda bilgi verilmesi de bekleniyor.

Bu arada Türkiye'den de Yemeksepeti, 2022 Eylül ayında drone ile ilk yemek siparişi teslimatını yapmıştı.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...