Tgrt Haber

Honda, 2,5 milyon aracını geri çağrıyor: 2017-2020 üretimi modeller etkileniyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Hill
22 Aralık 2023 16:05 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 16:06
Honda, 2,5 milyon aracını geri çağrıyor: 2017-2020 üretimi modeller etkileniyor
honda,otomobil

Japon merkezli otomobil devi Honda, sürüş sırasında motor arızası ve durma riski nedeniyle 2,5 milyon aracını geri çağrıyor.

Tesla'nın milyonlarca aracını geri çağırma haberinin ardından bir gelişme de Honda cephesinde yaşandı. Japon otomobil devi, motor arızasının yanı sıra durma riski taşıyan bir yakıt pompası kusuru nedeniyle 2,5 milyondan fazla aracığıbı geri çağıracak.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) belgelerine göre, 2017-2020 yılları arasında üretilen Acura ve Honda araçlarında kullanılan yakıt pompasının pervanelerinin yanlış kalıplaştığını tespit etti.

ACURA VE HONDA MODELLER ETKİLENİYOR

Bu kusur, "deforme olabilen ve yakıt pompası gövdesiyle etkileşime girerek yakıt pompasını çalışmaz hale getirebilen" düşük yoğunluklu pervanelerden kaynaklanıyor. NHTSA, pompa çalışmazsa motorun çalışmayabileceğini veya sürüş sırasında durabileceğini söylüyor.

The Hill'in aktardığına göre Honda, 12 Aralık itibariyle 4.042 garanti talebi bildirmiş ve Ocak 2018'en 12 Aralık'a kadar sırunla ilgili bir yaralanma ya da ölüm bildirimi almadığını söyledi.

Japon otomobil üreticisi, etkilenen tüm araçlar için yakıt pompası modelini hiçbir ücret ödemeden geliştirilmiş bir parça ile değiştireceğini belirtti. NHTSA'ya yapılan başvurulara göre ilk grup bildirim mektupları Şubat ayında araç sahiplerine gönderilecek.

Kaynak: The Hill
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...