Tgrt Haber
16 Ağustos 2022 15:12 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 15:44

Huawei Mate 50 serisi, çok ses getirecek bir özelliğe sahip olacak: Acil durum moduyla dikkatleri çekecek!

Huawei’nin amiral gemisi kategorisinde hazırladığı yeni Mate 50 serisinin özellikleri netleşiyor. Merakla beklenen telefonların işlemcisi, getireceği özellikler ve diğer detayları ortaya çıktı. En çok ise, acil durum modu dikkatleri çekti.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Huawei Mate 50 serisi, çok ses getirecek bir özelliğe sahip olacak: Acil durum moduyla dikkatleri çekecek!
huawei,teknoloji

ABD’nin ambargolarına rağmen faaliyetlerini sürdüren Huawei, piyasada çok ses getirecek yeni akıllı telefonlarını hazırlıyor. Çinli firma geçtiğimiz yıl P50 serisiyle karşımıza çıkarken, şimdi ise çok tartışılan Mate 50 serisini tanıtmak için hazırlanıyor.

Huawei Mate 50 serisinin önümüzdeki ay piyasaya çıkması bekleniyor. Serinin standart, Pro ve RS Porsche Design varyantlarından oluşacağı da söylentiler arasında. Henüz lansman gerçekleşmese de sızdırılan raporlar cihazlar hakkında birçok durumu ortaya açığa çıkarıyor.

MATE 50 SERİSİNİN ÖZELLİKLERİ NETLEŞİYOR

Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonlarından Mate 50 serisi, hem işlemci hem de diğer teknik açılardan iddialı özelliklere sahip olacak. Ayrıca cihazın yazılım tarafında da mobil pazarda bir ilki başarması bekleniyor.

Huawei Mate 50 serisi, çok ses getirecek bir özelliğe sahip olacak: Acil durum moduyla dikkatleri çekecek!

Çinli bir blog yazarına göre, Huawei Mate 50 serisi HarmongOS 3.0 ve ayrıca bir acil durum modu özelliği ile birlikte gönderilecek. Adından da anlaşılacağı gibi, acil durum modu, kullanıcıların acil bir durumda belirli görevleri yapmasına izin verecek. Belirli uygulama senaryoları mevcut. Örneğin pil bittiğinde, acil durum modu aramaları, metin mesajlarını ve tarama işlevlerini destekleyecek. Örneğin, telefonun gücü bittiğinde kullanıcılar konum kodunu tarayabilir ve bir powerbank ödünç almak için alışveriş merkezine girebilir. İşlevin nasıl uygulanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Blogcu ayrıca, Mate 50 standart sürümünün daha önce bildirilen Snapdragon 888 4G yerine Snapdragon 8 Gen 1 işlemci tarafından destekleneceğini de ekledi. Pro ve RS Porsche Design varyantlarının Kirin 9000S yonga setleriyle donatılması bekleniyor. HarmonyOS 3.0'a gelince, evrensel bir kart widget'ı, HyperTerminal, performans yükseltmeleri, gizlilik ve güvenlik iyileştirmeleri gibi bir dizi yeni özelliği bir araya getiriyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...