Tgrt Haber
01 Haziran 2021 12:39

Hürkuş'un yeni versiyonunun görevi belli oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nden yapılan açıklamada, Hürkuş’un yeni versiyonu Hürkuş Hava Yer Entegrasyon Uçağının pilotların eğitimlerinde kullanılacağı belirtildi.

Hürkuş'un yeni versiyonunun görevi belli oldu
HÜRKUŞ,Türk Havacılık ve Uzay Sanayii,Hava Yer Entegrasyon Uçağı,uzay

Konya’da gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Ankası-2021 tatbikatında şirketin özgün ürünleri arasında yer alan Hürkuş’un yeni versiyonun ilk uçuş gösterisi düzenlendi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’den yapılan açıklamada artık yeni versiyonun pilot eğitimlerinde kullanılacağı belirtildi.

DÜŞÜK MALİYET, GELİŞMİŞ SİSTEM

Hürkuş Hava Yer Entegrasyon Uçağının (HYEU) Hava Kuvvetleri Komutanlığının eğitim faaliyetlerinde kullanılması planlanıyor. Hürkuş Hava Yer Entegrasyon Uçağı ile İleri Hava Kontrolörü, İleri Muharebe Kontrolörü ve Müşterek Ateş Destek Timi eğitimleri verilecek. 135’inci filo isterlerine göre gelişmiş varyant olarak adlandırılan Hürkuş HYEU’nun, düşük kullanım maliyeti ve gelişmiş aviyonik sistemleri ile önemli avantajlar sağlayacağı öngörülüyor.

Hürkuş'un yeni versiyonunun görevi belli oldu

"ÖNEMLİ KATKILAR YAPMAK İSTİYORUZ"

Hürkuş’un mevcut gelişmiş özelliklerine ek olarak Hürkuş  kamera, lazer güdümlü ve güdümsüz eğitim mühimmatlarının yanı sıra oto pilot entegrasyonları da aşamalı olarak gerçekleştirilebilecek.TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, konuya ilişkin, "Çeşitli ülkelerin komutanlıklarının katılımlarıyla gerçekleştirilen bu önemli tatbikatta Hürkuş HYEU özellikle 135’inci filo nezdinde eğitim maksadıyla kullanılacak. Biraz daha açmak gerekirse, Hürkuş HYEU ile amacımız hava ve yer unsurlarına eğitim vermek. Hürkuş HYEU’nun gelişmiş sistemleri ve özellikleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza önemli katkılar yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hürkuş'un yeni versiyonunun görevi belli oldu

VEHİCİ HÜRKUŞ KİMDİR?

Tophane Sanat Okulu Güzel Sanatlar bölümünde eğitim gören Vecihi Hürkuş, aynı zamanda gönüllü olarak Balkan Savaşı'na katılmıştır. Diğer yandan 1. Dünya Savaşı'nda Bağdat cephesine giderek burada uçak mühendisi olarak önemli görevlerde bulunmuştur. Özellikle 1917 yılında Kafkas cephesinde bulunduğu sırada bir Rus uçağına düşürerek, ‘Düşman uçağını düşüren ilk Türk pilotu’ unvanını elde etmiştir. Üstelik bu savaşta yaralanmak suretiyle yakalanmasına rağmen kaçarak yeniden yurda dönmüştür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...