Tgrt Haber
08 Kasım 2021 17:19

Çok konuşulacak teknoloji! İğnesiz aşı yapan robot geliştirdiler!

Kanada’da Waterloo Üniversitesi ile bir girişimci çok konuşulacak bir teknoloji geliştirdi. Kovid-19 aşısını iğnesiz yapan robot icat etti.

Çok konuşulacak teknoloji! İğnesiz aşı yapan robot geliştirdiler!
Covid-19,aşı

Koronavirüsle mücadeleye devam ederken bir gelişme de Kanadalı bir girişimci ile Waterloo Üniversitesinden geldi. Waterloo Üniversitesi ile bir girişimcinin ortak çalışması sonucunda herkesin korkulu rüyası Kovid-19’un aşısını iğnesiz yapan robot icat etti. Robot, insan saçı genişliğindeki bir açıklıktan geçen yüksek basınçlı bir sıvıyı iğnesiz kasa enjekte ediyor. Bu gelişme, Covid-19 aşısını yaptırma sürecini kolay hale getirecek ve sağlık çalışanlarının hastalıktan korunmasına katkı sağlayacak. Ontario'daki Waterloo Üniversitesinde tasarlanan Cobi adlı robotun geliştiricileri, robotun iğnesiz aşıyı kasa enjekte etmeyi başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Çok konuşulacak teknoloji! İğnesiz aşı yapan robot geliştirdiler!

VÜCUDUN HARİTASINI ÇIKARIYOR

Robot Cobi, hastanın vücudunun bir modelini yapabiliyor ve enjeksiyon için en uygun yeri belirleyebiliyor. Cobionix'in kurucu ortağı ve CEO'su Tim Lasswell, "Robot, hastaların iğnesiz ve bir sağlık uzmanının müdahalesi olmadan aşı yaptırmalarını sağlıyor” dedi. Cobonix'in kurucu ortağı Nima Zamani ise "Cobi gibi otonom çözümler sağlık çalışanlarını koruyabilir, sağlık maliyetlerini azaltabilir ve hasta sonuçlarını iyileştirebilir" ifadelerini kullandı. 
 Cobi'nin robotik kolu aşıyı hazırlarken sensörleri ise hastanın varlığını tespit ediyor. Cobi, ideal enjeksiyon bölgesini belirlemek için hastanın vücut haritasını çıkarıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...