Tgrt Haber
24 Kasım 2023 09:01 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 12:39

Ahmet Mücahid Ören: Dijital dönüşüm odağımızda, hedefimiz büyük

İhlas Holding, teknoloji sektörünün önde gelen uzmanlarıyla düzenlediği Teknoloji Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdi. Bilişim sektöründen uzman isimler, şirketlerin dijital dönüşüme neden ihtiyaç duyduklarını anlatarak, yaşanan tecrübeler ve izlenecek yol haritaları hakkında bilgi verdi. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, odaklarında yer alan dijital dönüşümü uzun süredir detaylı bir şeklide analiz ettiklerini ve hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.

Editör: Faruk Arvas / Kaynak: iHLAS HABER AJANSI
Ahmet Mücahid Ören: Dijital dönüşüm odağımızda, hedefimiz büyük
ihlas holding,ahmet mücahid ören

İhlas Holding Teknoloji Buluşmaları’nda dijital dönüşüm ile bilgi teknolojileri uzman isimlerle ele alındı. Yeni teknolojilerin şirketlerin iş yapış şekilleri ve kurum organizasyonlarında sağladığı dönüşüm, yenilikler ve uygulama teknikleri, bilgi teknolojileri sektörünün önde gelen isimleri tarafından anlatıldı. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında şirketler için dijital dönüşümün yapısı, sağladığı faydalar ve izlenecekler yollar sıralandı.
 
İhlas Holding merkezinde gerçekleştirilen konferansta açılış konuşmasını İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören gerçekleştirdi. Konferansta İhlas Holding Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Deliktaş Dönüşüm ve Dönüştürücü Teknolojiler hakkında sunum yaparken GovernID ve Sotway Yazılım Kurucu Yönetici Ortağı Demet Güdül Dijital Dönüşüm Öncesi Yalın Kültürünün Önemi ve Süreç İyileştirme konusunu anlattı. Turkcell Global Bilgi Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kendirci de, konferansta RPA teknolojisi ile süreç otomasyonu ile kurumiçi girişimcilik hikayeleri konularında bilgiler verdi.

ÖREN: DİJİTAL DÖNÜŞÜM UZUN SÜREDİR ODAĞIMIZDA

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, ilkini gerçekleştirdikleri teknoloji buluşmasını, alanında öncü uzmanlardan birebir fayda sağlanması maksadıyla düzenlediklerini söyledi.

Teknolojinin çok hızlı değiştiğini belirten Ören, bilgi ve dijital çağının gerektirdiği şekilde yol haritası oluşturulmasının önemine değindi. Teknoloji alanında daha fazla neler yapabileceklerini masaya yatırdıklarını anlatan Mücahid Ören, “dijital dönüşüm” adı altında uzun süredir devam eden  çalışmaları olduğunu da vurguladı.

Ören ayrıca, söz konusu çalışmada katedilen yol ve yakın dönem hedefleri konusunda detaylı analizler yapacaklarının altını çizdi.

DELİKTAŞ: MENTAL MOTİVASYONU SAĞLAMALIYIZ

Konferansın açılışının ardından İhlas Holding Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Deliktaş, dijital dönüşümün değişim kararıyla başladığını söyleyerek konuşmasına başladı. Dijital dönüşümde en büyük motivasyonun verimlilik, kurumsallaşma, otomasyon ve organizasyon yapılarında sağlanacak faydalarda barındığını anlatan Deliktaş, “Dijital dönüşümde mental motivasyonu sağlamamız ve kendimizi değiştirmemiz gerekiyor” dedi.
 
Dijital dönüşümün verimlilik, rekabet edebilirlik, uyum, müşteri memnuniyeti, esneklik, yeni fırsatlar ve iş modellerine girebilmek için uygulanmasının önemine değinen Deliktaş, bu alanda yapay zeka, IoT, bulut bilişim, sanal gerçeklik, veri analitiği, mobil haberleşme ve robotik süreçler konularında adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Ahmet Mücahid Ören: Dijital dönüşüm odağımızda, hedefimiz büyük

"MEDYA ŞİRKETLERİ HIZLI VE VERİ ANALİZLERİYLE DİJİTAL DÖNÜŞÜME BAŞLAYABİLİR"

Dijital dönüşüme hazır olunması gerektiğinin altını çizen GovernID ve Sotway Yazılım Kurucu Yönetici Ortağı Demet Güdül, medya sektöründeki şirketlerin dijital dönüşümü sağlamasıyla doğru ve anlık habercilik açısından fark oluşturabileceklerini belirtti. Bu dönüşüme veri analizleriyle başlayabileceklerini ifade eden Güdül, “Çok ciddi bir arşiv altyapınız var. Her yerden erişim sağlanması için bulut sistemine aktarılması ve anlık olarak bilgiye erişim sunan platformlardan üzerinden projeler oluşturulabilir. Yeni teknolojilerin bu alanlarda uygulanması dijital medyayı hızlandıracaktır. Yalın kültürünün araçlarından olan Kaizen felsefesine göre iyileşme duran bir şey değildir. Dijital dönüşüm de böyle, teknoloji var olduğu müddetçe dijital dönüşüm sürecektir. Sanayi üretiminde yalın yaklaşımlar verimliliği arttırdığı gibi hizmet sektörlerinde de yalın düşünce ile hizmet optimazasyonu sağlanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

"DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN BİR SINIRI YOK"

Şirketlere uygulanan robotik teknolojilerde, iş yükü oluşturan alanlarda insanı simule eden robotlarla daha hızlı ve hatasız işlemler yapılabildiğini anlatan Turkcell Global Bilgi Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kendirci ise, “Bunun bir sınırlaması yok. İnsan kaynaklarından saha operasyonlarına kadar, herhangi bir birime kendi iş yapış şekillerine göre programlar uygulayabilirler. Dijital dönüşüm bir kere yapılan ve tamamlanan bir şey değil. Devamlı olarak dönüşmek ve konfor alanını da değiştirmek demek, o nedenle bir sınırı yok. Başlangıçta direnç olsa da, üretimde verimlilik çalışanları da işvereni de mutlu ediyor” diye konuştu.

Kaynak: iHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...