Tgrt Haber
28 Haziran 2021 12:58

İki yeni dev gezegen keşfedildi

ABD'deki Lowell Gözlemevi'nde gaz topundan oluşan iki yeni dev gezegen keşfedildi. Gezegenlerin dünyaya 352 ışık yılı uzaklıkta olduğu belirlendi.

İki yeni dev gezegen keşfedildi
planet b,planet c,gezegen,dünya,uzay,bilim

ABD'deki Lowell Gözlemevi'nde ve İspanya'daki Galileo Ulusal Teleskobu'nda yapılan gözlemlerle iki yeni dev gezegenin keşfedildiği açıklandı.

Vatandaşların bildirdiği veriler sonrasında keşfedilen iki gezegenin Dünya'dan 352 ışık yılı uzaklıkta güneş benzeri bir yıldızın yörüngesinde dönen iki yeni ötegezegen olduğu belirlendi.Gaz topundan oluşan gezegenler Güneş'ten 1,5 kat daha büyük. Gezegenlere Planet B ve Planet C adları verildi.

İki yeni dev gezegen keşfedildi

Planet B, Dünya'dan 3,4 kat daha büyük olduğu belirtildi. Planet B, Neptün'e benziyor ve yıldızının etrafındaki dönüşünü 12 Dünya günü süresinde tamamlıyor.

Daha dış taraftaki Planet C yörüngesindeki dönüşünü 19 ila 35 Dünya gününde tamamlıyor. Planet C’nin Dünya'dan 5,8 kat daha büyük olduğu belirtildi

Her iki gezegenin de yaşam barındıramayacak kadar sıcak ve gazlı olduğu açıklandı.

İki yeni dev gezegen keşfedildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...