Tgrt Haber

İkonik model geri döndü: Renault 5 E-Tech, retro tasarımıyla tanıtıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
26 Şubat 2024 14:36 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 14:38
İkonik model geri döndü: Renault 5 E-Tech, retro tasarımıyla tanıtıldı
renault 5 e tech,elektrikli otomobil

Fransız otomobil üreticisi Renault, elektrikli 5 E-Tech modelini tanıttı. Şirketin 2021'deki konsept aracından yüzde 95 sadık kalarak şehir içi sürüşler için iddialı bir seçenek sunan bu modelin özellikleri ve fiyatı da belli oldu.

Renault, 2021'de gösterdiği elektrikli 5 konsept aracının ardından nihayet üretim modelini tanıttı. Yeni Renault 5 E-Tech, 1972 ile 1985 yılları arasında 5.5 milyon adet satan efsanevi hatchback modelinin tasarım öğelerini günümüz elektrikli mimarisi ve alt yapısı ile birleştiriyor.

Renault 5 E-Tech, yeni AmpR Small şasisi üzerine inşa edildi. Özel olarak tasarlanan bu şasi, kompakt elektrikli araçların alt yapısını desteklemek amacıyla geliştirildi.

Aracın güç kaynağını oluşturan iki pil seçeneği bulunmakta: 40 kWh veya 52 kWh. Bu piller, sırasıyla 90 kW/120 hp veya 110 kW/150 hp'lik bir güç üretiyor. Ayrıca mevcut Megane E-Tech'ten alınan elektrik motorları, 15 kg hafifletilmiş ağırlığıyla performans ve enerji verimliliği sunuyor.

RENAULT 5 E-TECH ÖZELLİKLERİ NE SUNUYOR?

Renault 5 E-Tech, şehir içi sürüşler için ideal bir elektrikli araç olarak tasarlanmış olup, şarj süreleri ve menzil konusunda ideal özelliklere sahip. 52 kWh pil versiyonunda 100 kW DC hızlı şarj özelliği bulunurken, 40 kWh pil versiyonu 80 kW DC şarj soketiyle donatıldı.

İkonik model geri döndü: Renault 5 E-Tech, retro tasarımıyla tanıtıldı - 1. Resim

En hızlı şarj noktalarında her iki pil paketi de sadece 30 dakikada yüzde 15 ile yüzde 80 arasında bir dolum sağlıyor. 52 kWh pil versiyonunda 248 mil (399 km), daha küçük pil versiyonunda ise 186 millik (299 km) bir menzil hedefleniyor.

Renault 5 E-Tech'in iç tasarımı, eski R5 Turbo'dan esinlenen ancak modern bir dokunuşla tasarlandı. Koltuklar, yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik şişelerden üretilen bir döşemeye sahip. En üst düzey Iconic Five trim seviyesinde, iç mekan daha da özelleştirilebiliyor, depolama alanları 3D baskı teknolojisi kullanılarak kişiselleştirilebiliyor ve vites topu ucu çeşitli tasarımlarla değiştirilebiliyor.

İkonik model geri döndü: Renault 5 E-Tech, retro tasarımıyla tanıtıldı - 2. Resim

RENK SEÇENEKLERİ

Renault 5 E-Tech, sürücüye yaklaşıldığında göz kırpan LED farları ve şarj göstergesi olarak hizmet veren dijital ekran gibi çeşitli detaylarla dikkat çekiyor. Araç, eski Turbo modellerinin agresif görünümünü koruyarak 18 inç jantlar üzerinde ilerleyecek ve dikkat çekici renk seçenekleri arasında Yellow Pop ve Green Pop yer alıyor.

RENAULT 5 E-TECH FİYATI

Renault, Renault 5 E-Tech'i daha ulaşılabilir bir fiyat noktasında sunmayı hedefliyor. Model, Avrupa'da 25 bin euro fiyat etiketine sahip olacak.

Kaynak: TechRadar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...