Tgrt Haber

Ürkütücü derecede gerçekçi! Robot Ameca'nın mimik ve hareketleri sosyal medyada viral oldu

03 Aralık 2021 17:10
Ürkütücü derecede gerçekçi! Robot Ameca'nın mimik ve hareketleri sosyal medyada viral oldu
ameca,,insansı robot,,robot,,mimik,,hareket,

İngiltere merkezli Engineered Arts'ın görücüye çıkardığı 'ürkütücü derecede insansı' robot, mimik ve hareketleri ile dikkat çekti. Sosyal medyada viral olan Ameca isimli robot, dünyanın en gerçekçi insansı robotu olarak tanıtıldı.

Engineered Arts isimli yapay zeka geliştirme şirketi, dünyanın en gerçekçi insansı robotuyla tüm ilgiyi üzerinde topladı. Ameca isimli robot, jest ve mimikleriyle sosyal medyada kısa sürede çok syaıda beğeni ve yorum alarak gündem oldu.

GERÇEK DÜNYANIN DİJİTAL ARAYÜZÜ

Eğlence amacıyla insansı robotlar tasarlayan İngiltere merkezli Engineered Arts, Ameca isimli robotu, 'dünyanın en gerçekçi insansı robotu' olarak kamuyouna sundu. Jest ve mimikleri canlı bir insanınkine tıpatıp benzeyen Ameca, 'gerçek dünyanın dijital arayüzü' diye nitelendirildi.

İNSN DUYGULARINI GERÇEKÇİ ŞEKİLDE AKTARIYOR

Nerdist'in haberine göre, yalnızca bir tanıtım videosu paylaşan Engineered Arts, Ameca'nın tüm yeteneklerini henüz sergilemedi. Fakat robotun; gerçekçi vücut hareketleri yapabilmesi yanında, şaşırma sesi gibi insan seslerini de başarılı bir şekilde çıkarabildiği görüldü. Şirket, Ameca'nın insan duygularını oldukça gerçekçi bir şekilde aktarabileceğine işaret etti.

SOHBET ROBOTU OLARAK GELİŞTİRİLDİ

Öte yandan; temelde bir sohbet robotu olarak geliştirilen Ameca, herhangi bir yapay zeka desteğiyle gelmiyor. Bu da robotun, komutlardan bağımsız olarak kendi kendine aksiyon alamayacağı anlamına geliyor. Kullanıcılar, Ameca ile yalnızca eğlence amaçlı konuşabiliyor.

Ürkütücü derecede gerçekçi! Robot Ameca'nın mimik ve hareketleri sosyal medyada viral oldu
Ameca, insan hareketleri ve mimiklerini en iyi taklit edebilen robot olarak biliniyor.

'YAPAY ZEKANIN GÜCÜNÜ YAPAY BİR BEDENLE ÇARPIN'

Engineered Arts şirketinin resmi internet sitesinde, Ameca için şu ifadeler kullanıldı:

"Yapay Zekanın gücünü yapay bir bedenle çarpın. Ameca, kodunuzu hayata geçiren fiziksel varlıktır. En büyük makine öğrenimi etkileşimlerinizi geliştirmek ve sergilemek için kullanabileceğiniz en gelişmiş gerçekçi insansı. Bu robot, gerçek dünyanın dijital arayüzüdür."

"Ameca sadece bir geliştirme aracı değil, aynı zamanda uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış en son teknolojinin son teknoloji bir entegrasyonudur. Ameca ile dikkatleri üzerinize çekin ve hayal gücünüzü ateşleyin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...