Tgrt Haber
08 Mart 2022 09:40 - Güncelleme : 08 Mart 2022 09:57

Instagram 2 Uygulamasının Fişini Çekti: Artık Uygulama Mağazalarında Yer Almıyorlar

Meta'ya ait sosyal medya platformu Instagram, bağımsız olarak sunulan 2 uygulamanın fişini çekti. Şirketin Boomerang ve Hyperlapse uygulamaları Google Play Store ve App Store'dan kaldırıldı.

Instagram 2 Uygulamasının Fişini Çekti: Artık Uygulama Mağazalarında Yer Almıyorlar

Meta'nın sahibi olduğu Instagram, yeni özelliklerle güncellenerek kullanıcı kitlesini kaybetmemek için uğraşıyor. Ancak şirketin bazı özellik ve uygulamaları kaldırdığı da gözlerden kaçmıyor.

Son olarak Instagram videolarında değişiklik yapan şirket, bu kez de Boomerang ve Hyperlapse isimli iki uygulamasını rafa kaldırdı.

2 BAĞIMSIZ UYGULAMA KALDIRILDI

Instagram 2 Uygulamasının Fişini Çekti: Artık Uygulama Mağazalarında Yer Almıyorlar

Instagram'ın uzun süredir bağımsız olarak kullanılan Boomerang ve Hyperlapse uygulamaları mağazalardan kaldırıldı. Söz konusu uygulamalar artık hem Play Store, hem de App Store'da yer almıyor. 

Kaldırılan uygulamalar ilk olarak Twitter'daki kullanıcılar tarafından bildirildi. iOS ve Android uygulama mağazasına göz atan kullanıcılar, bu uygulamaların kaldırıldığını keşfederek Twitter aracılığıyla paylaştı. Ancak Instagram'ın bu konuda herhangi bir duyuru ya da açıklama yapmaması da şaşırtan bir başka detay.

IGTV DE DURDURULDU

Platform üzerinde sürekli olarak değişiklik gösteren Instagram, geçtiğimiz hafta IGTV uygulamasının fişini çekerek, bunu Instagram Videos olarak güncelledi. Sessiz sedasız atılan adımlardan sonra, Boomerang ve Hyperlapse'nin kaldırılması da kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 

PEKİ BU UYGULAMALAR NE İŞE YARIYOR

Instagram, Boomerang ve Hyperlapse isimli iki bağımsız uygulamasını, akıllı telefonların performans tarafında düşüş yaşadığı dönemlerde sundu. Bunlardan Hyperlapse hızlandırılmış kayıt deneyimi sunuyordu. Boomerang ise kısa süreli tekrarlanabilir görüntüler sağlıyordu. Ancak her iki uygulamanın fişi yakın zamanda çekildi. Bakalım sosyal medya devi nasıl bir strateji izleyecek? Bekleyip görelim...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...