Tgrt Haber

Instagram, ana sayfada herkesi şaşırtacak değişikliğe gidiyor

09 Aralık 2021 15:11
Instagram, ana sayfada herkesi şaşırtacak değişikliğe gidiyor
instagram,instagram özellikleri,instagram güncellemesi

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkacak. 5 yıl önce vazgeçtiği özelliği yeniden getirmeye hazırlanan sosyal medya uygulaması, içerik akışını kronolojiye göre sıralayacak.

Teknoloji devi Meta'ya bağlı Instagram, kullanıcıların talep ettiği eski özelliği kronolojik akışı geri getirecek. Instagram bu özelliği 5 yıl önce kaldırılmıştı. 2016 yılında kronolojik besleme yerine algoritmik beslemeyi getiren platform, en yeni paylaşımlar yerine kullanıcıların daha çok etkileşimde bulundukları hesapların paylaşımlarını en üst sıralara yerleştiriyor. Yeni güncellemeyle birlikte bu durum artık değişecek. 

Instagram kullanıcıları, en yeni paylaşımları en üstte görmek istediklerini sıkça dile getiriyor. Zaten Instagram'ın da algoritmik beslemede yeterince başarılı olamadığı uzun süredir tartışma konusu. Şimdiye kadar bununla ilgili bir adım atmayan sosyal medya şirketi sonunda kararını verdi. Instagram’ın üst düzey yöneticilerinden olan Adam Mosseri, bir açıklama yaptı.

Mosseri, ABD milletvekillerine yaptığı açıklamada önemli ayrıntıları aktardı. Yönetici, kronolojik akışın bir versiyonunu gelecek yıl piyasaya süreceklerini duyurdu. Bu arada, Mosseri’nin açıklamaları çocukların güvenliğine ilişkin senato oturumundaki konuşmasında geldi.

AYLARDIR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR

Adam Mosseri, aylardır bu özelliğin üzerinde çalıştıklarını belirtti. Teknoloji şirketi Meta’ya bağlı olan Instagram, kronolojik akışı 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürecek. Çünkü Mosseri, piyasa tarihine ilişkin net olmamakla birlikte önümüzdeki yılın ilk aylarına işaret etti.

Instagram, ana sayfada herkesi şaşırtacak değişikliğe gidiyor

Yeni özellik gelirse kullanıcılar artık takip ettiği kişilerin gönderilerini 'isterlerse' kronolojik sırayla ana sayfada görecek. Ayrıca Instagram’ın tartışılan bir özelliği de rafa kaldırılabilir. Instagram, takip etmediğimiz kişilerin gönderilerini de ‘önerilen gönderiler’ adı altında ana sayfada gösteriyor. İşte bu özellik kronolojik sıranın piyasaya sürülmesiyle askıya alınabilir. 

Bununla birlikte, Instagram’ın farklı bir ‘favoriler’ özelliği üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Buna göre, kullanıcılar favorilerine eklediği kişilerin paylaşımlarını ana sayfada en üstte görecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...