Tgrt Haber
07 Haziran 2022 11:50 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 11:53

Instagram, Merakla Beklenen Özelliği Türkiye'de Kullanıma Sundu

Sosyal medya uygulaması Instagram için yeni bir özellik geldi. Bir süre önce test görüntüleriyle ortaya çıkan gönderi sabitleme özelliği, kısa süre önce Türkiye'deki kullanıcılara ulaşmaya başladı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Instagram
Instagram, Merakla Beklenen Özelliği Türkiye'de Kullanıma Sundu
Instagram,teknoloji

Instagram, sosyal medya uygulamaları arasında hiç şüphesiz en popüler olanıdır. Günlük hayatımızda hikayeler, postlar paylaştığımız mecra, kullanıcı kitlesini her geçen gün daha da büyütüyor. Bununla beraber uygulamaya gelen özelliklerde artıyor. Öyle ki, milyonlarca kitlesi bulunan uygulama yeni özelliklere kavuştukça kullanıcıları elde tutması da daha kolay olacaktır.

Geçtiğimiz haftalarda Instagram'ın önemli bir özelliği test ettiği ortaya çıkmıştı. Ekran görüntüleriyle sızdırılan özellik, gönderiler ile alakalıydı. Bir süredir test aşamasında olduğu bildirilen gönderi sabitleme, yakın zamanda Türkiye'deki kullanıcılara sunulmaya başladı.

INSTAGRAM GÖNDERİ SABİTLEME ÖZELLİĞİ GELDİ

Instagram'ın yeni gönderi sabitleme özelliği sayesinde, eski paylaştığınız bir fotoğrafı ya da videoyu başa sabitlemeniz mümkün. Söz konusu özellik yurt dışında bir süredir test aşamasındaydı. Ancak TGRT editörü Okan Güleş, yeni özelliğin Türkiye'deki kullanıcılara da sunulduğunu Twitter'da paylaştığı ekran resmi ile gösterdi.

https://twitter.com/okangules13/status/1534092193958440960

Şu ana kadar bu özellik hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yukarıdaki görüntüden de anlaşıldığı üzere yeni güncelleme, kullanıcıların gönderileri başa tutturmasına olanak tanıyacak. Yıllardır beklenen özelliğin, herkese sunulması birkaç hafta ya da birkaç ay alabilir. Ancak Türkiye'deki bazı kişiler, uygulamada artık gönderi sabitleme özelliğine erkenden erişebiliyor. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

INSTAGRAM GÖNDERİ BAŞA TUTTURMA NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak Instagram uygulamasına giriş yapın
  • Ardından başa tutturmak istediğiniz gönderinin üzerine gelin
  • Gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç noktaya basın
  • Son olarak karşınıza çıkan 'Profile Tuttur' seçeneğine dokunun. Hepsi bu kadar.

 

Kaynak: Instagram
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aykut Demir 3 Ekim 2022 18:57

Bu özellik gelmeden önce böyle bir özellik olsa güzel olurdu diye Instagramin kendi hesabına ben mesaj attım ingilizce olarak ama karşılığında hiçbir şey kazanmadim yazışma verilerini indirebilirsem kanitlayabilirim

Sonraki Haber Yükleniyor...