Tgrt Haber
22 Şubat 2022 09:29 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 09:57

Instagram 'günlük zaman sınırı' özelliğini kaldırdı

Kullanıcıların uygulamada zaman sınırlaması yapmalarına olanak tanıyan Instagram, bu özelliği sessiz sedasız kaldırdı.

Instagram 'günlük zaman sınırı' özelliğini kaldırdı

Meta'nın sahibi olduğu Instagram, sunduğu pek çok özellikle kullanıcının beğenisini kazanıyor. Ancak bazı yenilikler şirket için çok da olumlu yansımıyor.

Örneğin Instagram, kullanıcıların uygulama zamanını sınırlamalarına izin veren bir işlevi getirmişti. Söz konusu özellikle uygulama kullanımını saatlere göre sınırlamak mümkündü. Ancak Instagram'ın bu özelliği uygulamadan sessizce kaldırıldı.

ZAMAN SINIRLAMASI KALKTI

Meta'ya ait Instagram, özellikle reklamverenler açsından uygulamanın daha sık kullanılmasına ihtiyaç duyar. Fakat Instagram, geçmiş dönemde buna engel olacak bir hamle yaptı.

Instagram 'günlük zaman sınırı' özelliğini kaldırdı

Sözde kullanıcının sosyal medya bağımlılığını engellemek isteyen fotoğraf paylaşım platformu, uygulamaya 'Günlük Zaman Sınırı' adında bir özellik ekledi. Oldukça yararlı işleve sahip bu özellik, kısa süre önce Instagram tarafından sessizce kaldırıldı.

Sosyal medya bağımlılığı günden güne artarken, Instagram'ın bu hamlesi de kullanıcılar için çok hoş karşılanmayacaktır. Zira günlük kullanım sınırlamasını kaldıran Instagram, görünüşe bakılırsa kullanıcının platform üzerinde daha çok vakit geçirmesini istiyor. Reklamlarıyla milyonlarca dolar kazanan Instagram, gelirlerinin artması doğrultusunda günlük sınırlıma özelliğini kaldırarak bunu açıkça gösterdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...