Tgrt Haber
23 Şubat 2022 08:59 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 09:17

Instagram Hikayeler için beğeni özelliği kullanıma sunuldu

Instagram, bir süredir test ettiği Hikayeler bölümünde beğeni işlevini bugün itibariyle kullanıma sundu. Yeni özellik Türkiye ve diğer ülkelerdeki kullanıcılara geldi.

Instagram Hikayeleri'ni beğenme özelliği kullanıma sunuldu.
Instagram Hikayeleri'ni beğenme özelliği kullanıma sunuldu.

Sosyal medya devi Instagram, platformu yeni özelliklerle güncellemeye devam ediyor. Meta'ya ait şirket her geçen gün farklı bir yeniliği test ederken, bunlardan hazır olanları da piyasaya sürüyor. Son birkaç haftadır Instagram, Hikaye beğenme özelliği üzerine çalışıyordu. Şirket, test sürecini tamamladığı özelliği kısa süre önce kullanıma sundu.

Adından da anlaşıldığı üzere Instagram Hikaye beğenme, takip ettiğiniz birinin paylaştığı Hikaye'yi beğenebileceğiniz anlamına geliyor. Hikaye'ye yanıt verme bölümünün hemen sağ tarafında yer alan yenilik, kalp şeklinde ve sadece tek bir işleve sahip. 

INSTAGRAM HİKAYE BEĞENME TÜRKİYE'DE KULLANIMA SUNULDU

Instagram'ın yeni özelliği, daha önce bazı Türk kullanıcıları tarafından tesadüfen keşfedildi. O zamanlar test aşamasında olan özellik, tam olarak sunulmadığı için kullanılamaz haldeydi. Ancak bugün itibariyle Instagram'ın yeni Hikaye beğenme özelliği herkes tarafından kullanılabilir.

Instagram Hikayeler için beğeni özelliği kullanıma sunuldu

Yeni özellik sunucu tabanlı bir güncelleme ile kullanıcılara sunuluyor. Yani bu özelliği kullanabilmek için uygulamayı güncellemeye gerek yok. Kullanım açısından ise Hikaye beğenileri, hem kendinizin, hem de başkasının Hikayesi'ni beğendiğinizde Hikaye sahibi tarafından görülebilir. Yani söz konusu özellik tıpkı diğer Hikaye yanıtları gibi sadece iki kullanıcı arasında saklanır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...