Tgrt Haber

Instagram'da son görülme ve çevrimiçi nasıl kapatılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
27 May 2023 13:38 - Güncelleme : 27 May 2023 13:41
Instagram'da son görülme ve çevrimiçi nasıl kapatılır?
instagram,instagram son görülme,instagram çevrimiçi,instagram hareket durumu

Instagram uygulamasında en son aktif olduğunuz tarihi ve saati mesajlaştığınız kişilerin görmesini sağlayan son görülme (hareket durumu) nasıl kapatılır? İşte Instagram son görülme ve çevrimiçi kapatma adımları...

Instagram son görülme özelliği, her sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamasında olduğu gibi, en son aktif olduğunuz tarihi ve saati başkalarının görmesini sağlıyor.

Bununla birlikte Instagram çevrimiçi bilgisini de karşı tarafa iletiyor. Ancak her iki özellikten de rahatsızsanız kolaylıkla devre dışı bırakabilirsiniz. Instagram son görülme ve çevrimiçi kapatma adımlarını uyguladıktan sonra hem aktiflik durumunuz hem de en son aktif olduğunuz tarih artık gizlenecektir.

INSTAGRAM SON GÖRÜLME KAPATMA 2023

Instagram son görülme özelliğini 'Hareket Durumu' ismiyle yayınlamış olsa da çalışma mantığı WhatsApp'ınkiyle birebir aynı: telefonunuzda internet bağlantısı varken Instagram'a girdiğiniz en son tarih ve saat, son görülmeniz olarak kalmış oluyor.

Devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli:

  • Instagram uygulamasını açın ve profilinize girin.
  • Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine tıklayın.
  • "Ayarlar ve gizlilik" butonuna basın.
  • Üst kısımda yer alan arama bölümüne "Hareket Durumunu Göster"yazın.
  • Ardından hareket durumu özelliği açıksa devre dışı bırakın.

Bu aşamaları, Instagram son görülme açma için de kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, hareket durumunu kapalı konumdan açık konuma getirmektir. Bunu yaptığınızda Instagram en son aktif olduğunuz tarihi ve saati göstermeye başlayacaktır.

INSTAGRAM ÇEVRİMİÇİ KAPATMA

Instagram sadece son görülmenizi değil, uygulamada o an aktif olup olmadığınızı da gösteriyor. Eğer bunu istemiyorsanız aşağıdaki Instagram çevrimiçi kapatma adımlarını uygulayabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasını açın ve profilinize girin.
  • "Ayarlar ve gizlilik" bölümüne girin.
  • Üst kısımda yer alan arama bölümüne "Hareket Durumunu Göster"yazın.
  • Ardından hareket durumu özelliğini devre dışı bırakın.

Instagram'da son görülme ve çevrimiçi nasıl kapatılır?

Hareket durumunu açtığınızda ise Instagram çevrimiçi bilgisi aktif olacak ve uygulamaya girdiğinizde diğer kullanıcılar sizin çevrimiçi olduğunuzu görebilecekler. Bu arada Instagram, son görülmesi kapalı olan birisinin son görülmesini görme özelliği maalesef sunmuyor.

INSTAGRAM HAREKET DURUMU KİMLER GÖREBİLİR?

Hareket Durumu açık olduğunda takip ettiğiniz kişiler ve mesaj attığınız herkes en son ne zaman aktif olduğunuzu ve Instagram'da o sırada aktif olduğunuzu görebilir. Bunun dışındaki hiçbir kullanıcı hareket durumunuzla ilgili bir bilgi edinemez.

Ayrıca hareket durumunuz açık olduğunda Instagram DM'de profil resminizin yanında yeşil bir simge görünür. Bu simge çevrimiçi olduğunuzu karşı tarafın anlamasını sağlar. Instagram son görülme ve çevrimiçi özelliklerini kapattığınızda başkalarının da ne zaman aktif olduğunu göremeyeceğinizi belirtelim.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...