Tgrt Haber
07 Mart 2022 17:34 - Güncelleme : 07 Mart 2022 17:34

Kullanıcılar derin bir nefes alacak: Instagram yorumları gizlenebilecek

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, kısa süre önce kullanıcılarına kronolojik sıralama ve hikaye beğenileri gibi pek çok yeni özellik sundu. Ancak şirket, yeniliklere ara vermiş değil. Şimdi ise yorum gizleme özelliği göründü...

Instagram, 2010 yılında kullanıcılara sunuldu.
Instagram, 2010 yılında kullanıcılara sunuldu.

ABD merkezli Meta şirketine ait Instagram, 2 milyarı aşkın kullanıcısı ile dünya çapında en çok kullanılan sosyal ağları arasında yer alıyor. Ancak şirket, bazı özellikleri kullanıcılarına ulaştırma konusunda oldukça yavaş davranıyor. Bunlardan biri de saldırgan yorumları otomatik olarak gizleme.

Instagram, birçok rakip sosyal mecrada yıllardır bulunan bu özelliği sonunda geliştiriyor. Şirketin kısa süre sonra tüm kullanıcılarına sunacağı Yorum Kontrolleri Özelliği ile saldırgan ve rahatsız edici yorumlar algoritma sayesinde otomatik olarak gizlenecek.

Böylece rahatsız edici yorumlar diğer kullanıcılardan gizlenecek. Ayrıca kullanıcılar, gizlemek istedikleri kelimelerin de listesini oluşturarak bu kelimelerin kullanıldığı yorumları otomatik olarak gizleyebilecek. Bu arada, gizlenen yorumlar tamamen silinmeyecek, yalnızca diğer kullanıcılardan gizlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...