Tgrt Haber

Instagram'a ne yüklediğinize dikkat edin! Zuckerberg kişisel verilere gözünü dikti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Petapixel.com
07 Şubat 2024 11:37 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 16:06
Instagram'a ne yüklediğinize dikkat edin! Zuckerberg kişisel verilere gözünü dikti
mark zuckerberg,instagram,yapay zeka

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram platformlarındaki milyarlarca görüntüyü şirketin yapay zekasını eğitmek amacıyla kullanabileceklerini açıkladı.

Sosyal medya devi Meta'nın Facebook ve Instagram gibi platformlarına çok sayıda fotoğraf yüklüyorsanız, Mark Zuckerberg'in son açıklamasından sonra bu kararınızı bir kez daha gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, şirketin kazanç raporunu açıkladığı sırada yaptığı konuşmada, Instagram'daki görüntüleri Meta'nın yapay zekasını eğitmek için kullanabileceklerini ima etti.

"HERKESE AÇIK YÜZ MİLYARLARCA FOTOĞRAF VAR"

"İnsanlar, hizmetlerimiz genelindeki yorumlarda çok sayıda herkese açık metin gönderisini paylaşıyor." diyen Zuckerberg, Facebook ve Instagram'da herkese açık olarak paylaşılan yüz milyarlarca görsel ve on milyarlarca video olduğunu belirtti ve bunların Common Crawl veri kümesinden daha büyük olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Common Crawl veri kümesini OpenAI popüler yapay zeka uygulamalarının eğitiminde kullanıyor.

Mark Zuckerberg ise Meta'nın Common Crawl veya LAION-5B (çevrim içi görseller ve altyazılardan oluşan açık kaynaklı bir dizin) gibi hizmetlere ihtiyacı olmadığını çünkü zaten bu tür toplu verilere erişimi olduğunu ifade ediyor.

YAPAY ZEKA İLE GÖRÜNTÜ OLUŞTURMA SİSTEMİNİ AÇTI

Öte yandan Meta, geçtiğimiz ay DALL-E ve Midjourney gibi uygulamalarla rekabet edecek bağımsız bir yapay zeka görüntü oluşturma yazılımını duyurdu. Şirketin yapay zeka araçlarını "kamuya açık verileri kullanarak" eğittiğini kabul ettiğini de belirtmekte fayda var.

Kaynak: Petapixel.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...