Tgrt Haber
13 Şubat 2022 10:36

Instagram'da "Beğeniler" nasıl gizlenir?

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram'da beğeniler nasıl gizlenir? İşte adım adım beğeni gizleme yöntemi...

Instagram'da beğeni sayısı nasıl gizlenir? İşte yöntemleri...
Instagram'da beğeni sayısı nasıl gizlenir? İşte yöntemleri...

Günümüzde sosyal medya uygulamaları artık olmazsa olmazlarımızdan biri durumunda. Bu uygulamaların arasından Instagram, TikTok, Facebook ve Snapchat milyonlarca kullanıcı kitlesine sahip. 

Sürekli birbirleri ile rekabet içerisindeki sosyal medya uygulamaları, mevcut kitlesini tutmak için devamlı olarak güncelemeler yapmakta. Örneğin Instagram, özellikle son zamanlarda pek çok yeniliği platforma ekledi. Bunlardan en önemlisi de 'Beğeni Gizleme' özelliğiydi. Meta'ya ait Instagram, kullanıcıların beğeni gizlemesi için yakın zamanda ses getiren bu özelliği uygulamaya ekledi. 

INSTAGRAM BEĞENİ NASIL GİZLENİR?

Instagram'ın yeni beğeni gizleme özelliği, kullanıcıların haber kaynağındaki tüm gönderilerde, ''Beğenme'' ve ''Görüntüleme'' sayısını gizlemeye olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, göstermek istemediği beğeni ve görüntüleme sayısını dilediği gibi gizleyebiliyor. Ayrıca tüm bunları geriye dönük olarak gerçekleştirebildiğini de belirtmekte fayda var. Peki Instagram'da gönderinizi paylaşamadan önce beğenilerini gizlemek için ne yapmak gerekir?

Instagram'da

Öncelikle diğer hesapların beğenilerini gizlemek için uygulamaya girip, ardından kendi Instagram profilinize gelmeniz gerekmekte. Buraya kadar geldikten sonra yukarı sağda yer alan üç çizgili çubuğa tıklayın ve ''Ayarlar'' ögesini açın, Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan  ''Beğeni ve görüntüleme sayısını gizle'' seçeneğini etkinleştirin.

Instagram'da

Kendi gönderilerinizi paylaşmadan önce beğeni sayılarını gizlemek için ise, resim ya da videoyu düzenlediğiniz ekrandan 'Gelişmiş Ayarlar' seçeneğine gelerek beğeni ve görüntüleme sayısını gizleyebilirsiniz. 

ÖNCEKİ GÖNDERİLERDE BEĞENİ SAYISI NASIL GİZLENİR?

Yeni resim ve video paylaşmadan önce yukarıdaki ayarları yaparak beğeni/görüntüleme sayısını gizleyebilirsiniz. Öte yandan geriye dönük gönderilerin beğeni sayısını gizlemek içinde yapmanız gerken bir ayar var. Bunun için yalnızca paylaşılan gönderinin sağında yer alan üç noktaya tıklayarak beğeni sayısını gizleyebilirsiniz. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...