Tgrt Haber
31 Ocak 2022 11:44

Instagram’ın yeni özellikleri sızdırıldı: Yakında geliyor

Instagram, sürekli olarak yeni işlevlere güncellenmeye devam ediyor. Sosyal medya devi bu kez de farklı özellikleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İşte bu özelliklerden birkaçı...

Instagram’ın yeni özellikleri sızdırıldı: Yakında geliyor
Instagram,Instagram yeni özellik,Instagram güncelleme

Sosyal medya devi Instagram, yeni özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Facebook’a ait şirket özellikle son zamanlarda pek çok değişiklik yaptı ve kullanıcının beğenisini kazanmayı da başardı. Bunun yanı sıra şirket, etkileşimi daha fazla artırmak için ‘Sen De Ekle’ gibi önemli bir yeniliği Hikayeler bölümüne getirdi.

Yeniliklere doymayan Instagram, şimdi birkaç özelliği daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda ortaya çıkan ekran görüntüleri, platforma eklenecek bu  yenilikleri ve işlevleri tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor.

INSTRAGRAM İÇİN YENİ ÖZELLİKLER YOLDA

Instagram, sık kullanılan Hikayeler için anket seçeneklerini artırırken, aynı zamanda bir Aktivite Menüsü, yayın için reklamları kapatma gibi önemli seçenekler sunmaya hazırlanıyor.  İlk değişiklik Hikaye anketleriyle alakalı.

Instagram’ın yeni özellikleri sızdırıldı: Yakında geliyor

Anketler, bilindiği üzere Instagram Hikayeleri’nden çıkartma biçimi yoluyla kullanıcıların soru ve cevap yapacağı özelliklerden biri. Anket oluşturulduktan sonra kullanıcıların tıklama ve yazma yoluyla yanı vereceği iki seçenek hakkı bulunuyor. İşte Instgram şimdi bu işlevi biraz daha zenginleştiriyor. Meg Coffey tarafından sızdırılan görüntüye göre yanıt seçenekleri, iki sınırından dörde çıkarılacak ve kullanıcılara ekstra seçenekler gelecek.

Buna ek olarak Ayarlar menüsünü de yeni bir menü eklendi. Hammod Oh tarafından sızdırılan görüntüye göre bu memü ‘Etkinliğiniz’ olarak adlandırılıypr. Etkinlik, diğer anlamıyla Aktiviteniz, adından da anlaşıldığı üzere kullanıcıların platformdaki aktivitelerini daha yakından takip etmelerine olanak tanıyacak. Ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere bu menü; arşivlenmiş beya başka türlü fotoğraflar ya da videolar; yorumlar ve beğeniler şeklinde etkileşimler; hesap geçmişi ve büyük değişiklikler; tüm arşivlenmiş içerikler, son aramlar, ziyaret edilen bağlantılar; platformda zamanın nasıl harcandığı ve son zamanlarda silinen içerikler gibi aktivitelerinizi gösterecek. 

Instagram’ın yeni özellikleri sızdırıldı: Yakında geliyor

Uygulamanın mevcut sürümlerinde bunların çoğuna erişmek zaten mümkün. Ancak Instagram, yeni güncellemeyle birlikte tüm etkinliği tek bir menüde toplayacak. Bu sayede hepsine ayrı ayrı göz atma zahmeti de ortadan kalkacak.

Bir diğer değişiklik yine Hikayeler ile ilgili. Instagram, sızdırılan ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere yayın içi reklamları artık oynatmayacak ve kimsenin izleme keyfini de kesintiye uğratmayacak. Özellikle YouTube’da karşılaşılan ve can sıkan reklamların, Instagram’dan kaldırılması kullanıcılar için oldukça avantajlı olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...