Tgrt Haber
28 Ocak 2022 09:51

iOS 15.4 güncellemesi yayınlandı: Yeni özellikler geldi

Apple, pandeminin başından bu yana can sıkan bir sorunu, yeni yayınladığı iOS 15.4 beta 1 güncellemesi ile çözüme kavuşturdu. Kullanıcılar artık FaceID ile maskeleri takılı haldeyken bile kilitlerini açabilecekler.

iOS 15.4 güncellemesi yayınlandı: Yeni özellikler geldi
iOS 15.4,iOS 15.4 beta 1,FaceID,iOS 15.4 mask

Apple, kısa süre önce tüm iPhone kullanıcıları için herkese açık iOS 15.3 güncellemesini yayınladı. Şirket, kararlı güncellemesini yayınlamasından sadece bir gün sonra yeni beta sürümü de geliştiriciler için sundu. Bilindiği üzere kullanıcıların pandemi döneminin başından bu yana kilit açmayla ilgili maske engelleri vardı. İşte Apple, iOS15.4 beta 1 güncellemesiyle bu özelliği hayata geçirdi.

iOS 15.4’ün ilk beta güncellemesiyle birlikte iPhone’larda hem iyileştirmeler, hem de birkaç önemli değişiklik yapıldı. Öncelikle maske ile kilit açmakartık mümkün hale geldi. Daha önceki sürümlerde maskeyi çıkarmak zorunda kalan kullanıcılar, iOS 15.4 ile birlikte bu sorundan kurtuluyor.

MASKE İLE KİLİT AÇABİLECEK

Maske ile kilit açmaya ek olarak iOS 15.4 beta 1 güncellemesi, Evrensel Kontrol, yeni emoji ve daha fazla yeniliği de beraberinde getiriyor. Örneğin güncellenen Cüzdan uygulamsıyla Apple Card bakiye ayrıntılarını gösteren bir widget geldi. Buna ek olarak AirPods ya da başka bir Bluetooth kulaklık kullanıyor ve bir arama alıyorsanız, zil sesi çalarken ses kalitesi normal Bluetooth ses kalitesi olacak. Bu kalite, yalnızca aramayı yanıtladığınızda düşecek. Emoji tarafında da bazı yenilikler söz konusu. iOS 15.4 beta 1 güncellemesiyle beraber; eriyen ve bakan yüzler, trol ve daha fazlasını kapsayan 40’a yakın yeni emojiler geldi.

iOS 15.4 güncellemesi yayınlandı: Yeni özellikler geldi

Yapılan diğer değişiklikler ise şöyle;

  • iOS 15.4 ile Apple, kullanıcıların iCloud Anahtar Zinciri parolalarına ilk kez not eklemesine olanak tanıyarak, üçüncü taraf parola yöneticilerinin popüler bir özelliğini artırdı. 
  • Apple ayrıca şunları da söylüyor: ‘ Parola teknolojisi önizlemesine destek eklendi, bu sayede kayıtlı bir parolayla iPhone kullanarak Mac ve iPad’de parola uyumlu sitelerde, aynı zamanda uygulamalarda oturum açmaya olanak sağlandı.
  • tvOS15.4, Apple TV’de can sıkan sabit Wifi ağlarında oturum açmak için, iPhone’u kullanmanın yeni bir yolunu içeriyor. Bu, genellikle otel, yurt odaları ve ofis binalarında bulunan ağ türlerinden.

iOS 15.4 güncellemesi yayınlandı: Yeni özellikler geldiSizler de yeni güncellemeyi telefon ayarlarınızdan denetleyebilir, eğer bir geliştirici sürmünde iseniz kayıt olarak iOS 15.4 beta sürümünü yükleyebilirsiniz. Yeni güncellemenin tüm herkese sunulmasına ise henüz daha birkaç haftalık süre var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...