Tgrt Haber
09 Şubat 2022 10:00

iOS 15.4 beta 2 güncellemesi çıktı: Yeni özellikler var

Apple, geliştiriciler için iOS 15'in yeni bir beta sürümünü kullanıma sundu. Bazı değişiklikler ile gelen iOS 15.4 beta 2 yayınlandı.

Apple, geliştiricileri için iOS 15.4 beta 2 güncellemesini yayınladı.
Apple, geliştiricileri için iOS 15.4 beta 2 güncellemesini yayınladı.

Apple, iOS 15.4'ün yeni bir beta sürümünü kullanıma sundu. Geçtiğimiz hafta beta 1 ile yeni özellikleri getiren şirket, ikinci beta güncellemesiyle de maske ile kilit açmayla alakalı bir takım değişiklik yaptı.

Resmi sürüme doğru yakalaşırken yayınlanan iOS 15.4 beta 2, iPhone'lars ''Dokun ve Öde'' isimli bir özelliği getirdi. Öte yandan yeni güncellemenin kodlarında test edilen başka özelliklerde ortaya çıktı.

IOS 15.4 BETA 2 İLE GELEN YENİLİKLER

Apple, bir süredir üzerine çalıştığı Dokun ve Öde seçeneğini iOS 15.4'ün yeni beta sürümünde kullanıcılara sundu. NFC uyumlu iPhone'lar, temassız kredi ve banka kartlarını kullanıp, ayrıca diğer dijital cüzdanlarda dahil olmak üzere 'Dokun ve Öde' seçeneğinden ödemelerini gerçekleştirebilecek. 

Bir diğer değiliklik ise maske kullanırken kilit açmayla ilgili. Apple, bilindiği üzere bir önceki sürümde maske ile kilit açma özelliğini kullanıma sundu. Ancak şirket bu özelliği yeni beta sürümüyle daha kolay bir hale getirdi.

iOS 15.4 beta 2 güncellemesiyle; FaceID kullanarak maske ile kilit açan kişiler, artık sadece telefonlara göz seviyesinin altında bakarak da bu işlemleri gerçekleştirebilecek. Önceki sürümlerde bunu yapabilmek için, kullanıcıların 'aşağı bakmaları' gerekiyordu. Ancak Apple, yeni güncellemeyle bu alanda kolaylık sağladı.

YENİ ÖZELLİKLER DE SIZDI

iOS 15.4'ün beta sürümünde ilerleyen dönemde gelecek özelliklerden bazıları da sızdı. Passkit kodunda ortaya çıkan detay, iOS 15.4 ile dijital kimlik ve ehliyetler için destek sunulacağı tahmin ediliyor.

iOS 15.4 beta 2 güncellemesi çıktı: Yeni özellikler var

Konuyla ilgili çok açıklayıcı bilgiler olmasa da Apple, görünüşe bakılırsa kimlik ve ehliyet için de iPhone'lara destek eklemeyi düşünüyor.

Bir başka kod sızıntısı, farklı bir özelliğin daha geleceğini gözler önüne serdi. Bu bağlamda Apple, HomePod için özel Wifi Ağları için destek ekleyecek. Yani kullanıcılar; otel, yurt ya da diğer noktalarda kayıt adımlarını gerçekleştirerek HomePod'ları için bağlantı kurulumu gerçekleştirebilecek. 

iOS 15.4 beta 2 güncellemesi çıktı: Yeni özellikler var

IOS 15.4 NE ZAMAN ÇIKACAK

Şu anda beta sürümleriyle test edilen iOS 15.4, söylentilere göre Apple'ın 8 Mart tarihinde düzenleyeceği bir etkinlikte piyasya çıkacak. Yine aynı etkinlikte bütçe dostu iPhone SE'nin de tanıtılacağı söylenmekte. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...