Tgrt Haber

iOS 17.4 beta 3 yayınlandı! iPhone'a gelen yenilikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
15 Şubat 2024 09:04 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 09:06
iOS 17.4 beta 3 yayınlandı! iPhone'a gelen yenilikler
ios 17.4 beta 3,apple,iphone

Apple, iPhone'ların yeni güncellemesi olan iOS 17.4 sürümü üzerindeki testlerine devam ediyor. Mart ayında yayınlanması beklenen iOS 17.4 için beta 3 güncellemesi yayınlandı.

Geçtiğimiz hafta iOS 17.4 beta 2 güncellemesi ile kullanıcıları karşısına çıkan Apple bu hafta da iOS 17.4 beta 3 sürümünü yayınladı. İlk beta sürümleri yayınlandıktan yaklaşık iki hafta sonra gelen bu güncellemeler, Apple'ın public beta programına kayıtlı kullanıcılara açıldı.

İOS 17.4 İLE GELECEK YENİLİKLER NELER?

Teknoloji devi Apple, iOS 17.4 sürümü ile birlikte kullanıcılarına birbirinden önemli yenilik sunacak. İşte bu yeniliklerin tamamı iOS 17.4 beta 3 güncellemesiyle şimdiden geliştiricilerin erişimine açılmış durumda.

MacRumors sitesinin haberine göre iOS 17.4 beta 3 güncellemesi, Apple'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve Avrupa Birliği'ne (AB) özel olacağını söylediği yeni özellikleri beraberinde getirdi.

Söz konusu özellikler arasında, kullanıcıların artık telefonlarına App Store yerine başka bir uygulama mağazasından uygulama yükleyebileceği yeni bir sistem bulunuyor. Ayrıca iPhone'da bir uygulama satın alırken Apple'ın ödeme yöntemi yerine alternatif ödeme sistemleri de kullanılabilecek.

iOS 17.4 beta 3 yayınlandı! iPhone'a gelen yenilikler - 1. Resim

Bununla birlikte kullanıcılar, varsayılan olarak hangi tarayıcıyı kullanmak istediğini belirleyebilecek. Yine AB'nin kuralları gereği, iPhone'da NFC ile temassız ödeme özelliği alternatif bankalar ve finans kurumlarının erişimine açıldı. Bir başka deyişle Apple Pay kullanma zorunluluğu kaldırılmış oldu.

Google Chrome ve Opera gibi mobil internet tarayıcıları artık Apple'ın WebKit motorunu kullanmak zorunda değil. Ayrıca  iOS 17.4 beta 2 güncellemesi ile yeni emoji karakterleri, Podcast uygulamasında transkript, Safari'de bazı ince ayarlar, yeni nesil CarPlay'den neler bekleyebileceğimize dair ipuçları gibi yenilikler de kullanıcılara sunuldu.

Kullanıcılar, akıllı telefonlarından Ayarlar uygulamasını açıp "Yazılım Güncelleme" bölümüne giderek, "Beta Güncellemeleri" seçeneğine dokunarak ve beta programına kaydolarak yeni güncellemeleri yükleyebilirler.

Öte yandan Apple; tvOS 17.4, watchOS 10.4 ve HomePod 17.4, macOS Sonoma 14.4 yazılımlarının beta sürümlerini de yayınladı.

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...