Tgrt Haber
22 Haziran 2022 12:13 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 12:14

Apple'ın iPhone 14 Pro Serisinden Yeni Gelişme: Özellikler Netleşti!

Apple'ın yeni iPhone 14 Pro serisi için meraklar giderilmeye başladı. Güvenilir kaynaklar, lansmana üç ay kala iPhone 14 Pro'nun beklenen özelliklerini paylaştı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Mac
Apple'ın iPhone 14 Pro Serisinden Yeni Gelişme: Özellikler Netleşti!
apple,iphone,teknoloji

Apple, yeni ürünleri için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü şirket, iPhone 14 serisi için hazırlıklarını yaparken, cihazların tanıtımına da artık birkaç ay geldi. Geçtiğimiz ay Apple Türkiye'nin yaptığı zam epey gündeme gelmişti. Ülkede satılan iPhone ve Mac'lerin fiyatında artış çok fazla tepki toplarken, en ucuz iPhone'a bile kavuşmak artık daha da zorlaştı.

Fiyat konusundaki artış her ne kadar kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratsa da, buna rağmen kullanıcıların gözü iPhone14 ailesine çevrilmiş durumda. Öyle ki Türkiye'de herkes iPhone sahibi olmak istiyor ve bir sonraki serinin çıkışı da bazı kullanıcıları şimdiden meraklandırmaya başladı. Peki iPhone 14 serisi ne durumda? İşte kafanızdaki sorular, son çıkan bilgilerle biraz da olsa giderilecek.

IPHONE 14 PRO/MAX ÖZELLİKLERİ NETLEŞTİ

Apple'ın eylül ayında piyasaya süreceği iPhone 14 serisi için geri sayım başladı. Cihazların tanıtımına artık üç ay gibi kısa bir süre kaldı. Telefonların özelliklerini daha önceki haberlerimizde sizler için paylaşmıştık.

Apple'ın iPhone 14 Pro Serisinden Yeni Gelişme: Özellikler Netleşti!

Şimdi ise yabancı basından 9to5Mac, Apple'ın iddialı modellerinden iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in özelliklerini içeren kısa bir özet tablosu paylaştı. Bugüne kadar ortaya çıkan tüm sızıntı ve analizlere göre, iPhone 14 Pro ailesinin özellikleri artık tamamen netleşmiş sayılır.

Öne çıkan raporlar ve görüntülere göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, çentik yerine Android telefonlarda gördüğümüz hap tasarımlı bir ekran ile gelecek. Bu, birkaç yıl sonra Apple'ın yapacağı en büyük değişikliklerden biri olacak. Öte yandan her iki cihazın diğer ortak özellikleri ise şöyle olacak:

Apple'ın iPhone 14 Pro Serisinden Yeni Gelişme: Özellikler Netleşti!

IPHONE 14 PRO/MAX ÖZELLİKLERİ

  • Otomatik odaklama işlevli yükseltilmiş ön kamera 
  • 48 Megapiksel çözünürlükte arka kamera- 8K video kaydını destekleyecek
  • Apple A16 Bionic çip- Daha iyi performans
  • Yeni bir mor renk
  • AOD (Her Zaman Açık Ekran)- Yıllar sonra iPhone'da ilk kez görülecek

IPHONE 14 TANITIM TARİHİ

Apple'ın yeni iPhone'ları kesin olarak bu yılın sonbaharında tanıtılacak. Ancak hangi ayda piyasaya çıkacağı epey merak konusu. Herhangi bir istisna olmadığı sürece Apple, yeni iPhone'larını eylül ayında tanıtıyor.

Güvenilir kaynaklara göre aksilik olmaması durumunda iPhone 14 serisi de 6 Eylül ya da 13 Eylül'de tanıtılabilir. Ön siparişler ise genellikle lansmandan bir hafta sonra, Cuma günü başlıyor.

 

 

Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...