Tgrt Haber

iPhone 16 çıkmadan iPhone 17'den bilgi geldi: Çok istenen ekran özelliği nihayet gerçekleşiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
27 Şubat 2024 15:15 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 15:15
iPhone 16 çıkmadan iPhone 17'den bilgi geldi: Çok istenen ekran özelliği nihayet gerçekleşiyor
iphone 17,iphone 17 pro,apple promotion teknolojisi

Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenen eylül etkinliğine aylar kala, iPhone 17 serisi hakkında yeni bir bilgi ortaya çıktı. İddiaya göre 2025 yılında çıkacak tüm iPhone'larda 120Hz ekran yenileme hızı özelliği olacak.

Teknoloji devi Apple, 2025 yılında piyasaya süreceği iPhone 17 ve iPhone 17 Plus modellerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Yeni modeller, düşük güç tüketimli arka plan teknolojisine sahip OLED ekranlarla gelecek ve ProMotion özelliğini ilk kez standart iPhone'larda görmüş olacağız.

ProMotion özelliği sayesinde ekranın yenileme hızı, gerektiğinde 120Hz'e çıkıp gerekmediğinde de 1Hz'e düşecek şekilde gelgitli oluyor. Bu sayede örneğin kilit ekranında widget, araç takımı ve duvar kağıdı gibi öğelerin gösterildiği "Hep Açık Ekran" modu pil gücünü çok fazla tüketmiyor.

Şu anki iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, düşük sıcaklık polikristalin silikon (LTPS) paneller kullanırken, iPhone 15 Pro modelleri ise ProMotion'u destekleyen daha gelişmiş düşük sıcaklık polikristalin oksit (LPTO) panellerle donatılmış durumda.

İPHONE 17 SERİSİ PROMOTİON İLE GELEBİLİR

Ancak gelen bilgilere göre iPhone 17 modelleriyle birlikte ProMotion teknolojisi bütün modellere yayılacak. Böylelikle Pro olmayan iPhone modellerini kullananlar 60Hz'de takılıp kalmamış olacaklar. Tabii bunun için en az bir yıl daha beklemeleri gerekecek.

Apple'ın, standart ve Pro modelleri arasındaki farklılığı korumak için bu yılki iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ta LPTS panellerini kullanmaya devam etmesi bekleniyor. Bu da, Apple'ın 2025 iPhone serisinin ProMotion ve her zaman açık ekranlara sahip ilk seri olacağı anlamına geliyor.

İddialara göre iPhone 17 serisinde kullanılacak LPTO panelleri Apple'a Çinli tedarik firması BOE verecek. Üretim kapasitesi ve Apple'ın kalite standartları konusunda belirsizlikler bulunduğu ve eğer BOE gereksinimleri karşılayamazsa, Apple'ın alternatif tedarikçilere yönelebileceği konuşuluyor.

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...