Tgrt Haber
09 Şubat 2022 12:26

iPhone'lar artık kimlik ve ehliyet yerine de geçecek

Apple, ABD eyaletlerinde yeni bir özellik kullanıma sundu. Buna göre, kullanıcılar iPhone model telefonlarında bulunan Wallet (Cüzdan) uygulaması sayesinde kimlik ve ehliyet işlevini görecek.

Teknoloji devi Apple, Cüzdan uygulamasına Ehliyet ve Kimlik depolamayı da ekliyor.
Teknoloji devi Apple, Cüzdan uygulamasına Ehliyet ve Kimlik depolamayı da ekliyor.

Teknoloji devi Apple, iPhone kullanıcıları için iOS 15.4 Beta 2 sürümünü test kullanıcıları için piyasaya sürdü. Yeni test sürümünde dikkat çekici bir özellik göründü. Artık kullanıcılar, kimlik ve ehliyetlerini Wallet (Cüzdan) uygulamasında kopyalayabilecek.

Apple Cüzdan Sürücü Belgesi özelliği, şu anda ABD'nin bazı eyaletlerinde kullanıma sunulmak üzere geliştiriliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda tüm kullanıcılara yeni bir güncelleme ile sunulması bekleniyor.

Yazılımcılar, özelliğin koduna baktıklarında yeni işlevin iOS 15.4 sürümü ile tüm kullanıcılara sunulacağını buldu. Yani önümüzdeki bir iki ay içinde gelmesi muhtemel.

APPLE'IN KİMLİK ÖZELLİĞİ SADECE ABD'DE

Apple, geçtiğimiz yıl Arizona ve Georgia eyaletlerinin özelliği destekleyen ilk bölgeler arasında olacağını açıklamıştı. Ardından Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah'ın da listede olduğunu duyurdu. Colorado, Delaware, Florida ve Louisiana gibi diğer eyaletler zaten kendi dijital kimlik uygulamalarını sunuyor. Apple'ın Cüzdan uygulaması entegrasyonu çalışabiliyor.

iPhone'lar artık kimlik ve ehliyet yerine de geçecek

Bununla birlikte, Apple, bir süredir üzerine çalıştığı Dokun ve Öde seçeneğini iOS 15.4'ün yeni beta sürümünde kullanıcılara sundu. NFC uyumlu iPhone kullanıcıları, temassız kredi ve banka kartlarını kullanıp, ayrıca diğer dijital cüzdanlarda dahil olmak üzere 'Dokun ve Öde' seçeneğinden ödemelerini gerçekleştirebilecek.

Bir diğer yenilik ise maske kullanırken kilit açma özelliği. Apple, bilindiği üzere bir önceki sürümde maske ile kilit açma özelliğini kullanıma sunmuştu. Ancak şirket bu özelliği yeni beta sürümüyle daha kolay bir hale getirdi. iOS 15.4 beta 2 güncellemesiyle; FaceID kullanarak maske ile kilit açan kişiler, artık sadece telefonlara göz seviyesinin altında bakarak da bu işlemleri gerçekleştirebilecek. Önceki sürümlerde bunu yapabilmek için, kullanıcıların 'aşağı bakmaları' gerekiyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...