Tgrt Haber
03 Şubat 2022 12:14 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 12:21

Milyarder Jeff Bezos'ın süper yatı için köprüyü sökecekler

Hollanda’nın liman kenti Rotterdam, Amazon'un kurucusu milyarder Jeff Bezos için tarihi köprüyü sökeceğini açıkladı. Bezos için inşa edilen bir süper yatın geçmesine izin vermek üzere böyle bir adım atıldığını belirtti.

Milyarder Jeff Bezos'ın süper yatı için köprüyü sökecekler

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki tarihi bir köprü, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'ın süper yatının geçebilmesi için yakında kısmen yıkılacak. Bu durum, dünyanın en zengin insanlarından birine ayrıcalık tanındığı yönünde eleştirilere yol açtı.

Koningshavenbrug olarak adlandırılan tarihi köprünün inşası 1927'ye dayanıyor ve II. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar görmüştür. Günümüzde ise yerel halk tarafından çok sevilirken, liman kentinin tarihinin ayrılmaz bir parçası olarak görülüyor.

BEZOS'IN SÜPER YATI 

Medya organı Rijnmond'a göre, 1993'te tren geçişi iptal olsa da tarihi köprüyü yıkmak için 2014 yılında yapılan bir plan, bölge sakinlerinin büyük direnişi sonucu gerçekleşmedi.

Tarihi köprü

Bezos, Oceano adlı yerel bir tersanede inşa edilen devasa, üç direkli bir yat sipariş etti. Ama 485 milyon dolarlık yatla ilgili bir sorun var; Hollanda basınında çıkan haberlere göre, devasa çelik kirişli köprünün orta bölümü, 40 metre yüksekliğindeki teknenin geçmesi için kaldırılacak. Sadece Jeff Bezos tatil yapsın diye köprü birkaç haftada sökülecek.

2014 ve 2017 yılları arasında köprünün yenilenmesine yardımcı olan proje lideri Marcel Walravens, Rijnmond'a “Tek alternatif orta kısmı çıkarmak” dedi. Rotterdam belediye başkanının sözcüsü ise AFP’ye, “Denize giden tek yol bu” dedi. Belediye başkanı, Bezos'ın siparişinin yerel ekonomiyi canlandıracağını ve istihdam oluşturacağını düşünüyor.

Bu arada, Jeff Bezos ve yatı inşa eden tersane, köprünün geçici olarak sökülmesinin faturasını ödemeyi kabul etti. Oceano tersanesi, Dallas Cowboys'un sahibi Jerry Jones da dahil olmak üzere birçok milyardere süper yatlar inşa etti. Bravo Eugenia isimli gemi, 106 metre uzunluğunda ve tersanenin inşa ettiği en büyük dördüncü gemi. 14 misafiri ve kaptan dahil 30 kişilik mürettebatı ağırlayabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...