Tgrt Haber
24 Nisan 2022 10:48 - Güncelleme : 24 Nisan 2022 11:28

Kesintisiz mobil iletişim: AKSUNGUR İHA'ya entegre edilen sivil baz istasyonu ilk kez görüntülendi

Türkiye'nin yerli İHA'sı AKSUNGUR'a entegre edilen ilk sivil baz istasyonu görüntülendi. Afet durumlarında mobil iletişimin kesintisiz devamlılığını sağlayacak...

Kesintisiz mobil iletişim: AKSUNGUR İHA'ya entegre edilen sivil baz istasyonu ilk kez görüntülendi

ürkiye'nin insansız hava araçları her geçen gün gücüne güç katıyor. Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen Bayraktar İHA'ları Savunma sanayi alanında önemli rol oynarken, diğer yandan TUSAŞ'ın geliştirdiği AKSUNGUR ve ANKA'larda günlük yaşantıda önemli faydalar sağlıyor.

Gökyüzünün parlayan yıldızları AKSUNGUR ve ANKA, huzur ile güvenliği sağlamanın yanı sıra uzun uçuşlarla çeşitli afet bölgesinde başarılı görevlere imza atıyor. Son olarak AKSUNGUR için sivil baz istasyonu ekleneceği duyurulurken, söz konusu baz istasyonu ilk kez görüntülendi.

MOBİL İLETİŞİMİN DEVAMLILIĞI SAĞLANACAK

TUSAŞ tarafında geliştirilen ANKA'ya son olarak SAR, sahip olduğu özelliklerle İstanbul'daki mayınları tespit etmeyi başardı. Bunun yanı sıra AKSUNGUR'un da yetenekleri her geçen gün artırılıyor. Kısa süre önce TUSAŞ, yerli İHA için ilk sivil baz istasyonunun entegre edileceğini açıkladı. Bu açıklamaların ardından sivil baz istasyonu entegre edilen AKSUNGUR'dan ilk görüntüler geldi.

Kesintisiz mobil iletişim: AKSUNGUR İHA'ya entegre edilen sivil baz istasyonu ilk kez görüntülendi

AKSUNGUR için entegre edilen sivil baz istasyonu, özellikle afet bölgelerinde çok önemli bir rol oynayacak. TUSAŞ'ın açıklamalarına göre bu sistem, afet durumlarında kesintsizi mobil iletişim sağlayacak. Böylece Mavi Vatan'da başarılı görevleri icra eden AKSUNGUR, karada da gücünü gösterecek.

Konuya ilişkin olarak Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Yıldız,  “AKSUNGUR, ANKA’nın çift motorlu hali. ANKA’nın mirası üzerine inşa ettik. Gövde ve aviyoniklerimiz aynı. Dolayısıyla aynı yer kontrol istasyonundan hem AKSUNGUR’u hem de ANKA’yı yönetebiliyoruz. Aynı personel ile beraber, aynı yedek parça stoku ile beraber idame ve işletme faaliyetlerini her iki uçak için de yapabiliyorsunuz”  dedi.

Kesintisiz mobil iletişim: AKSUNGUR İHA'ya entegre edilen sivil baz istasyonu ilk kez görüntülendi

Öte yandan AKSUNGUR’un üzerinde yer alan çift motorları sayesinde uzun süre havada kalmasının yanı sıra ANKA’dan daha fazla faydalı yük kapasitesine de sahip olduğunu belirten Yıldız, “AKSUNGUR’u çift motorlu hale getirirken ANKA’nın maksimum kalkış ağırlığı bin 700 kiloydu, bunu 3 bin 300 kiloya çıkardık.

ANKA 350 kilogram faydalı yük taşırken AKSUNGUR 750 kilogram faydalı yük taşıyabiliyor. Bu faydalı yük kapasitesinin de artması ile beraber TEBER-82 dediğimiz lazer güdümlü, KGK dediğimiz kanatlı güdümlü mühimmatları da taşıyabiliyor. Bunlar şuana kadar klasik olarak büyük uçaklar tarafından taşınan mühimmatlardı. Artık bu mühimmatların taşınma görevini de AKSUNGUR üstlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.    

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...