Tgrt Haber
04 Nisan 2022 12:10 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 12:11

LG, Android 12 güncelleme takvimini açıkladı: Bazı modeller Android 13'ü de alacak

Akıllı telefon pazarından çekilen LG, cihazları için yazılım desteği sunmaya devam ediyor. Koreli üretici kısa süre önce, Android 12 güncelleme takvimini paylaştı. Ayrıca Android 13'ü alacak cihazlarda yine onaylandı.

LG, Android 12 güncelleme takvimini açıkladı: Bazı modeller Android 13'ü de alacak

Akıllı telefon pazarına bir zamanlar damga vuran LG, geçtiğimiz yıl mobil sektörden çekilme kararı aldı ve bunu yeine getirdi.

LG'nin akıllı telefon pazarından çekilmesiyle kafalarda onlarca soru işareti oluşmuştu. Zira eski modeller için güncelleme desteğinin kesilip kesilmeyeceği epey merak konusuydu. Neyse ki LG, güncelleme konusunda eski modellerini desteklemeye devam etti. Hatta firma, Android 12 güncelleme takvimini bile açıkladı.

ANDROID 12 ALACAK LG MODELLER AÇIKLANDI

2021'de akıllı telefon pazarından çekilen LG, kullanıcılara eski modeller için yazılım güncelleme desteği sağlayacağının sözünü verdi. Şimdi Koreli üretici sözünü tuttu ve Android 12 güncelleme takvimini de açıkladı.

LG, Android 12 güncelleme takvimini açıkladı: Bazı modeller Android 13'ü de alacak

Bu bağlamda 2022'in ikinci çeyreğinde Android 12 güncellemesine kavuşacak modellerde belli oldu. LGQ52, LG Velvet, LG Wing ve diğer modeller güvenlik yaması güncellemelerini alacak.

Öte yandan LG Q92 5G, LG V50 ThinQ, LG V50S ThinQ ve diğer modeller Android 12 işletim sistemine yükseltilecek. 

ANDROID 13 MÜJDESİ

Yukarıdaki modeller için Android 12 güncelleme takvimini açıklayan LG, bu yılın ikinci yarısında Wing ve Velvet modelleri için Android 13 güncellemesini de sunacak. Şu anda Google tarafından test edilen Android 13, piyasaya çıktıktan sonra LG'nin onayladığı cihazlara da gelecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...