Tgrt Haber
05 May 2022 14:25 - Güncelleme : 05 May 2022 14:48

Herkes bunu bekliyordu! Mark Zuckerberg duyurdu: İşte WhatsApp'ın yeni özelliği

Facebook ve WhatsApp CEO'su Mark Zuckerberg, birkaç aydır test edilen yeni WhatsApp özelliğinin sunulmaya başladığını duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Facebook
Herkes bunu bekliyordu! Mark Zuckerberg duyurdu: İşte WhatsApp'ın yeni özelliği

Uzun süren testerin ardından WhatsApp'ın yeni özelliği kullanıma sunulmaya başlandı. Aylardır sınırlı sayıda beta üyeleri tarafından kullanılan yeni özellik, artık herkes için kullanılabilir. 

Her geçen gün farklı bir yeniliği test edildiği WhatsApp, son olarak emoji ile hızlı tepki verme özelliğini deniyordu. Neyse ki Mark Zuckerberg müjdeyi verdi ve yeni özellğin herkese sunulmaya başladığını duyurdu.

EMOJİ İLE TEPKİ VERME DÖNEMİ BAŞLADI

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook hesabından yaptıpı paylaşımla WhatsApp'ın yeni emoji özelliğinin herkes için sunulmaya başladığını duyurdu.

Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar tıpkı Instagram'da olduğu gibi mesajlara emoji ile tepki verebilecek. 

YENİ ÖZELLİK GEÇEN HAFTA DUYURULDU

Geçtiğimiz haftalarda WhatsApp cephesinden yeni duyurular yapıldı. Bir süredir sızıntılarıyla gündeme gelen emoji ile hızlı tepki verme de bu duyurunun içerisinde yer aldı.

Herkes bunu bekliyordu! Mark Zuckerberg duyurdu: İşte WhatsApp'ın yeni özelliği

Üç hafta önce yapılan duyurudan sonra testler resmen tamamlandı. Meta kurucusu Mark, Facebook hesabından yaptığı paylaşımla yeni özelliğin insanlara sunulmaya başladığını duyurdu.

YENİ ÖZELLİKTE NELER VAR?

Bugün itibariyle kullanıma sunulmaya başlayan yeni emoji ile tepki verme, aslında Instagram kullanıcılarının yakından aşina olduğu bir özellik.

Herkes bunu bekliyordu! Mark Zuckerberg duyurdu: İşte WhatsApp'ın yeni özelliği

Yeni özellik sayesinde; karşı taraftan gelen bir iletiye doğrudan emoji ile tepki verebilmek mümkün. Ek bir emojiye duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran bu özellik, WhatsApp'ın kullanımını biraz daha kolaylaştırıyor.

Emojilere gelecek olursak kullanıcılar; Beğen, Kalp, Kahkaha, Sürpriz, Üzüntü ve Şükran (birleşen eller) emojileriyle tepki verebilecek. Bunun yanı sıra Mark, daha fazla emojinin de geleceğini söyledi. Ancak yeni emojiler için kesin bir tarih belirtilmedi.

Şu anda tüm dünyada sunulmaya başlayan yeni emoji tepkileri, birkaç saat içinde Türkiye'deki kullanıcılar tarafından da kullanılmaya başlayabilir. Bunun için uygulamayı son sürümde kullandığınıza emin olun. Google Play veya App Store'dan uygulamayı güncellemeyi unutmamakta fayda var. 

Kaynak: Facebook
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...