Tgrt Haber

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'den Apple'a gönderme: WhatsApp, iMessage'dan daha güvenilir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
18 Ekim 2022 13:03 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 13:04
Meta CEO'su Mark Zuckerberg'den Apple'a gönderme: WhatsApp, iMessage'dan daha güvenilir
meta,whatsapp,apple

Sık sık gündeme gelen Meta CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp'ın Apple'ın mesajlaşma hizmeti iMessage'den daha güvenilir olduğunu söyledi.

Meta, sahip olduğu sosyal medya ve mesajlaşma platformlarının güvensizliği nedeniyle sürekli gündeme geliyor. Ancak şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, tüm bunlara rağmen teknoloji devi Apple'ın iMessage uygulamasına gönderme yaptı. Henüz birkaç hafta önce Telegram CEO'su WhatsApp'ın güvenilir olmayan bir mesajlaşma uygulaması olduğunu söylerken, Zuckerberg ise bunun aksini savundu.

WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın ana şirketi Meta'nın kurucu CEO'su Mark Zuckerberg, paylaştığı bir Instagram gönderisinde WhatsApp'ın Apple'ın iMessageplatformundan ‘çok daha özel ve güvenli’ olduğunu söyledi. Zuckerberg’in paylaşımında, New York'ta SMS veya iMessage üzerinden WhatsApp'ı tanıtan bir Meta ilan panosu bulunuyordu ve Zuckerberg, WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesi sayesinde gizliliğin iMessage’dan daha iyi olduğunu ileri sürüyordu.

UÇTAN UCA ŞİFRELEMEYİ SAVUNDU

Eski adıyla Facebook, yeni adıyla ise Meta olarak bilinen şirketin CEO'su Zuckerberg, “WhatsApp, grup sohbetleri de dahil olmak üzere hem iPhone'larda hem de Android'de çalışan uçtan uca şifreleme ile iMessage'dan çok daha özel ve güvenlidir. WhatsApp ile ayrıca tüm yeni sohbetleri bir düğmeye dokunarak kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Geçen yıl uçtan uca şifreli yedeklemeleri de kullanıma sunduk. Bunların hepsi iMessage'da hala yok.” dedi. Bu iddialara karşı Apple cephesinden ise henüz bir açıklama gelmedi.

 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...