Tgrt Haber

Metinden video oluşturma programı Sora, Copilot'a gelecek mi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: mspoweruser.com
21 Şubat 2024 09:32 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 09:33
Metinden video oluşturma programı Sora, Copilot'a gelecek mi?
openai sora,yapay zeka,microsoft copilot

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması Sora, metni videoya çevirme özelliği ile Microsoft'un Copilot sohbet botuna entegre edilecek.

Son günlerde internet alemini kasıp kavuran bir yapay zeka uygulaması var: Sora. ChatGPT'nin sahibi OpenAI tarafından geliştirilen Sora, sadece birkaç kelimeden oluşan cümleleri anlıyor ve saniyeler içinde 60 saniyelik videoya dönüştürüyor.

OpenAI Sora kapalı devre bir sistem olduğundan henüz herkese açık değil. Platformun kullanıma sunulacağı tarih ise açıklanmadı ancak OpenAI'ın en büyük yatırım ortağı Microsoft, Sora'yı kendi yapay zeka sohbet botu Copilot'a entegre edeceğini doğruladı.

SORA, COPİLOT'A GELİYOR

Microsoft'un Reklam ve Web Hizmetleri CEO'su Mikhail Parakhin, OpenAI Sora uygulamasının Copilot ile entegre edileceğini ancak bunun biraz zaman alacağını söyledi.

Bir X kullanıcısının sorusu üzerine açıklama yapan Parakhin, "Eninde sonunda gelecek, ama biraz zaman alacaktır." ifadesini kullandı.

COPİLOT İKİ SÜRÜME SAHİP

Microsoft'un yapay zeka uygulaması, Copilot ve Copilot Pro olmak üzere iki sürümle hizmet veriyor. Ücretsiz sürüm sınırlı özelliğe sahipken, aylık 20 dolara satılan Copilot Pro ise sınırsız zaman aşımı, GPT-4 Turbo entegrasyonu gibi ayrıcalıklarla sunuluyor.

Metinden video oluşturma programı Sora, Copilot'a gelecek mi? - 1. Resim

Copilot Pro'yu satın alanlar aynı zamanda OpenAI'ın metinden görüntü oluşturma aracı DALL-E 3'e de erişim sağlayabiliyor. Sora'nın da entegre edilmesi ile Copilot artık "tam teşekküllü" bir yapay zeka uygulamasına dönüşeceği değerlendiriliyor. Yani hem birebir yazılı sohbet edilebilecek, hem görüntü oluşturulabilecek hem de metinden video üretilebilecek.

Kaynak: mspoweruser.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...