Tgrt Haber

microLED ekranlı Apple Watch Ultra 3 için kötü haber

02 Mart 2024 10:11 - Güncelleme : 02 Mart 2024 10:11
microLED ekranlı Apple Watch Ultra 3 için kötü haber
apple watch ultra 3,akıllı saat,microled ekran

Apple Watch Ultra 3 modelinde olması beklenen microLED ekran özelliği ile ilgili kafa karıştırıcı bir iddia gündeme geldi. Apple'ın bu teknolojiyi yüksek maliyet ve üretim sorunları nedeniyle pas geçtiği söyleniyor.

Bir yılı aşkın süredir Apple Watch Ultra 3 modelinin, OLED teknolojisinden çok daha gelişmiş bir microLED ekran özelliğine sahip olacağı söyleniyordu ancak üretim sorunları nedeniyle bu sürenin 2027'ye kadar uzatıldığı iddia ediliyordu.

Yeni bir gelişmede, Apple'ın Avusturyalı ams-Osram firması tarafından tedarik edilen ve Apple Watch Ultra 3 için olduğu tahmin edilen büyük bir microLED siparişini iptal ettiği bildirildi.

APPLE WATCH ULTRA, MİCROLED KULLANMAYACAK MI?

Osram, Apple'ın büyük microLED anlaşmasından vazgeçtiğini resmi olarak doğrulamadı ancak özel bir basın bülteninde "microLED stratejisini destekleyen temel bir projenin beklenmedik bir şekilde iptal edilmesinin şirketin microLED stratejisini yeniden değerlendirmesine yol açtığını" paylaştı.

Apple hakkında paylaştığı sızıntı haberleriyle bilinen analist Ming-Chi Kuo'dan da açıklama geldi.

Kuo, şirketin Osram ile olan "microLED Apple Watch" projesini iptal ettiğini öne sürdü. Ayrıca Apple'ın microLED ekranlarla ilgili tüm projelerini, ekran teknolojisinin ürünlerine önemli bir değer katmayacağı gerekçesiyle iptal ettiğini de iddia etti. Apple'ın microLED üretim maliyetlerini ekonomik açıdan uygun olamayacak kadar yüksek bulduğu da bildirildi.

Bloomberg'den Mark Gurman, ams-Osram'ın Apple'ın microLED tedarikçilerinden yalnızca biri olduğunu iddia ederek, yakında çıkacak olan Apple Watch Ultra'nın güncellenmiş ekran teknolojisine sahip olma yolunda ilerlediğini öne sürdüğünü de belirtmekte fayda var.

Apple'ın cihaz portföyünde yavaş yavaş microLED ekranlara geçeceği söyleniyor. İlk olarak Apple Watch'lardan başlayacak olan geçişin daha sonra iPad, iPhone ve sonunda MacBook modelleriyle devam edeceği öngörülüyor.

Kaynak: GSMArena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...