Tgrt Haber
03 May 2022 10:31 - Güncelleme : 03 May 2022 10:32

Microsoft, kullanıcılara Internet Explorer'ı bırakmak için son uyarılarını yapıyor

Uzun yıllar kullanılan Internet Explorer için artık son günler. Microsoft, Windows kullanıcılarını bir kez daha uyardı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Microsoft
Microsoft, kullanıcılara Internet Explorer'ı bırakmak için son uyarılarını yapıyor

Yazılım devi Microsoft, bir zamanlar çok kullanılan Internet Explorer tarayıcısı için desteğini sonlandırıyor. Şirket, geçtiğimiz yıldan bu yana kullanıcılarına uyarıda bulunarak Edge tarayıcıya geçmelerini söylüyordu.

15 Haziran'da desteği sona erecek Internet Explorer için Microsoft bir kez daha uyarıda bulundu. Eski tarayıcıyı hâlâ kullanan kişilerin Microsoft Edge'e geçmesi önerildi.

MICROSOFT, EDGE TARAYICIYI KULLANMAYA YÖNLENDİRİYOR

Şu ana kadar milyonlarca kişi Microsoft'un yeni tarayıcısı Edge'ye geçti. Ancak bazı kullanıcıların hâlâ Internet Explorer kullandığı görünüyor.

Microsoft, kullanıcılara Internet Explorer'ı bırakmak için son uyarılarını yapıyor

Microsoft, yakın zamanda bir uyarıda daha bulunarak kullanıcılara tarayıcı değiştirmeleri konusunda öneride bulundu.

IE için destek sona erdiğinde uygulamada bazı uyumsuzluk sorunları olacak. Dolayısıyla Microsoft, bu tür olumsuzlukların yaşanmaması adında Edge veya üçüncü taraf tarayıcılara geçilmesi yönünde talepte bulunuyor.

Ayrıca yeni tarayıcıya geçiş yaparken eski verileri de kolayca aktarmaya imkân tanınıyor. Bunun yöntemi ise oldukça basit. Internet Explorer'dan Microsoft Edge'e kolayca verilerinizi aktarmak için; edge://settings/importData linkini Microsoft Edge'e yapıştırarak, 'İçe Aktar' seçeneğinden verilerinizi yeni tarayıcınıza aktarabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde IE'den kolayca kurtulabilir ve verilerinizi de birkaç adımla yeni tarayıcınıza taşıyabilirsiniz. 

Kaynak: Microsoft
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...