Tgrt Haber

Microsoft, Windows 11’in Copilot asistanı için 3 yeniliği test ediyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: windowslatest
13 Kasım 2023 12:01 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 12:06
Microsoft, Windows 11’in Copilot asistanı için 3 yeniliği test ediyor
copilot,windows,microsoft

Microsoft’un yapay zeka destekli yeni asistanı Copilot için yeni özellikler geliyor. Uyarlanabilir arayüz yanı sıra bazı ek işlevler test sürecine girdi.

Windows 11 ile yepyeni özellikleri kullanıcılarla buluşturan Microsoft, bunu daha da ileriye taşıyor. Geçtiğimiz aylarda sunulan Moment 4 güncellemesi ile Copilot asistan işletim sistemine eklendi.

Yapay zeka destekli Copilot, yıllardır ilgi duyulmayan Cortana’nın yerine geçti ve geldiği gibi de beklentileri aştı. Şimdi ise Microsoft, asistanı daha iyi hale getirmek için 3 yeni özelliği test ediyor. Bu test daha çok arayüz ile ilgili. 

COPİLOT İÇİN YENİ ÖZELLİKLER YOLDA

Windowslatest, Windows 11 üzerine kurulu Copilot için üç özelliğin test aşamasında olduğunu keşfetti. Bunlar otomatik başlatma, sabitlemeyi kaldırma ve bölme boyutunu değiştirme.

Mevcut sürümde Windows 11 23H2’de Copilot’un, kullanıcı sistemi başlattıktan hemen sonra çalışmaya başlamaması şikayet edilen konulardan biri. İşte Microsoft başlangıçtaki bu sorunu çözecek. Copilot artık sistem başlangıcında otomatik olarak açılabilecek. 

Microsoft, Windows 11’in Copilot asistanı için 3 yeniliği test ediyor

Microsoft ayrıca kullanıcılara Windows Copilot üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak başka bir özelliği de test ediyor. Aşağıdaki görüntüde gösterildiği gibi, kullanıcılar yakında bölmenin sabitlemesini kaldırabilecek ve diğer uygulamaların AI bölmesinin üzerinde açılmasına olanak tanıyacak.

Şu anda Copilot yeniden boyutlandırılamıyor veya sabitlemesi kaldırılamıyor; yani bu Windows’ta yan tarafta sabit bir şekilde duruyor. Bir sonraki güncelleme ile sabitlemeyi kaldırabileceksiniz.

Microsoft, Windows 11’in Copilot asistanı için 3 yeniliği test ediyor

Ek olarak, kullanıcılar yakında uyarlanabilir bir tasarıma sahip olan Copilot panellerini yeniden boyutlandırabilecekler. Kullanıcı boyutunu değiştirdiğinde, Web için Bing Chat'e benzer şekilde Copilot'un sağ tarafında otomatik olarak "En Son" ve eklenti etiketleri görünecek.

Kaynak: windowslatest
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...