Tgrt Haber
21 Şubat 2022 12:30 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 12:53

Milyonlarca WordPress sitesi için önemli bir güncelleme yayınlandı

Son günlerde WordPress eklenti hatasından kaynaklanan önemli bir hata ortaya çıktı. Hatayı tespit edilirken, düzeltme güncellemesi de milyonlarca kullanıcı için sunuldu.

Milyonlarca WordPress sitesi için önemli bir güncelleme yayınlandı

Dünyada milyonlarca web sitesi, tabanında Wordpress'i temel almaktadır. Güvenli ve stabil olduğu için tercih edilen WordPress, son günlerde kritik bir hatayla karşı karşıya kaldı.

Milyonlarca web sitesini etkileyebilecek potansiyeldeki hata için, acil güncelleme yayınlandı ve sorun giderildi. UpdraftPlus eklentisinden kaynaklanan hata, kullanıcı gizliliğini önemli ölçüde riske atıyor. Neyse ki geliştiriciler durumu fark ederek düzeltme güncellemesini kullanıma sundu.

GÜVENLİK AÇIĞI TESPİT EDİLDİ

WordPress'te yedekleme ve geri yüklemelerde kullanılan UpdraftPlus isimli bir eklentinin, güvenlik tarafında yüksek riskli bir açığa sahip olduğu keşfedildi.

Söz konusu güvenlik açığı, hesabı olan herkesin tüm veritabanının indirmesine izin vereceği için zorunlu bir yamaya ihtiyaç vardı. Kullanıcı güvenliğini düşünen UpdraftPlus geliştiricileri, zorunlu yama için kolları sıvadı kısa süre önce güncellemeyi yayınladı.

Milyonlarca WordPress sitesi için önemli bir güncelleme yayınlandı

UpdraftPlus eklentisine sahip milyonlarca sitenin, acili olarak bu eklentiyi güncellemesinde fayda var. Zira söz konusu hata, bir sitenin ham veritabanı yedeklerini sızdırıp, kötü niyetli casuslar tarafından indirmesine izin verebilir. Hem WordPress hem de UpdraftPlus tarafından kaynaklanan hata, yeni güncellemeyle çözüme kavuştu. Eklentiler kısmından UpdraftPlus'ın yeni sürümünü yükleyebilir, ayrıca WordPress güncellemelerini de kontrol edebilirsiniz.

WORDPRESS DAHA ÖNCE SALDIRIYA UĞRADI

İnternet sitelerinin kalbi WordPress, daha önce büyük bir darbe yedi. GoDassy saldırısıyla 1.2 milyon hesap açığa çıkarken, kullanıcıların verileri de sızdırılmış oldu. Kısa süre önce ortaya çıkan UpdraftPlus hatası da böylesine bir saldırıya neden olabilirdi. Neyse ki durumu erken fark eden geliştiriciler, zorunlu güncelleme ile açıkları kapattılar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...