Tgrt Haber

Musk dezenformasyon temizliği başlattı: X, para kazanma şartlarını değiştiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Timesnownews.com
30 Ekim 2023 11:00 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 11:01
Musk dezenformasyon temizliği başlattı: X, para kazanma şartlarını değiştiriyor
elon musk,x para kazanma

Elon Musk, X platformundaki para kazanma kurallarını değiştirdi. Yeni sisteme göre, X'in Topluluk Notları tarafından düzeltilen bir paylaşım, gelir elde edemeyecek. Musk bunu 'sansasyonellikle' mücadele etmek için yaptığını vurguladı.

Elon Musk, X'te yayın yapan içerik üreticilerinin, platformun reklam gelirlerinden pay alabileceği yeni para kazanma programını geçtiğimiz aylarda duyurdu. Katılabilmek için son üç ay içinde 5 milyon görüntüleme elde etmiş, en az 500 takipçili bir doğrulanmış hesaba sahip olmak gerekiyor.

Ünlü milyarder bugün paylaştığı yeni açıklamada gelir programının şartlarını güncellediğini yazdı. Artık X'te Topluluk Notları tarafından yanlış bilgi içerdiği değerlendirilen ve düzeltilen paylaşımlar para kazanmaya uygun olmayacak.

X TOPLULUK NOTLARI NEDİR?

'Topluluk Notları' X'teki kullanıcıların başkalarının gönderilerine bağlam sağlamasına imkan veren bir tür doğruluk kontrol mekanizması gibi çalışıyor. Şirket bu içerik moderasyon sistemini "İnsanların daha iyi bilgilendirilmesine olanak tanıyan, iş birliğine dayalı bir yöntemdir." ifadeleriyle açıklıyor.

Sisteme yalnızca gerekli kriterleri karşılayanlar katılabiliyor. Bunlar arasında '1 Ocak 2023'ten bu yana hiçbir kuralı ihlal etmemiş olmak, onaylanmış telefon numarası, güvenilir bir telefon operatörü, X platformuna en az 6 ay önce katılmış olmak' gibi maddeler yer alıyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1718676793165750564

Elon Musk şirketi devralmadan önce 'Birdwatch' olarak bilinen bu özellik artık kimin para kazanacağı üzerinde de etkili olacak. Bir paylaşım, Topluluk Notları tarafından gerekli bağlamlar eklenerek düzeltilirse, 'yanlış ve yanıltıcı' bilgi olarak değerlendirilecek ve para kazanamayacak.

Musk'un açıkladığına göre paylaşımı yapan hesap, para kazanma programından tamamen çıkarılmayacak. Ünlü milyarder, bu kararı alma sebebine ilişkin "Buradaki fikir, sansasyonellik yerine doğruluğu en üst düzeyde teşvik etmektir." açıklamasında bulundu.

SUİSTİMALE YOL AÇABİLİR

Bazı kullanıcılara göre yeni sistem, içerik üreticilerin para kazanmasına engel olabilir. Çünkü belirli bir topluluk, sırf sevmediği için bir kişinin gönderilerini Topluluk Notları ile düzeltebilir ve gelir elde etmesine mani olabilir. Bunun uzun vadede suistimale yol açacağı değerlendiriliyor.

Kaynak: Timesnownews.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...