Tgrt Haber
13 Ocak 2022 16:34

NASA astronotunun uzaydan çektiği fotoğraf büyük beğeni topladı

NASA astronotu Mark Vande Hei, Uluslararası Uzay İstasyonunda iken Everest Dağı'nın çarpıcı bir görüntüsünü yakaladı. Vande Hei, fotoğrafı Twitter'da paylaşarak takipçilerine fotoğrafta Everest Dağı'nı bulup bulamayacaklarını sordu.

NASA astronotunun uzaydan çektiği fotoğraf büyük beğeni topladı
teknoloji,uzay istasyonu,nasa astronotu,nasa,thomas pesquet

Dünya’nın 408 kilometre üstünde bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu, astronotlara benzersiz manzaralar sunuyor. Uzay üssünde bulunan astronotlar kilometrelerce yükseklikten Dünya’yı gözlemliyor ve bazen görüntülüyor. 

NASA astronotu Mark Vande Hei, uzay istasyonundan Everest Dağı'nın çarpıcı bir görüntüsünü çekti. Vande Hei,

, “Yeni Yıl kararım mümkün olduğunca dışarı çıkmak. Dünya’ya döndükten sonra yani. Bu fotoğrafta Everest Dağı'nı bulabilir misiniz?” dedi. 

Yorum yapan onlarca Twitter kullanıcısı arasından bazıları doğru yanıt verse de fotoğrafı gören yüzlerce kişi neredeyse imkansız olduğu için yorum yapmayı denemedi bile.

EVEREST FOTOĞRAFI DİKKAT ÇEKTİ 

Everest Dağı, Çin ile Nepal sınırı üzerinde yer alıyor. Dünyanın en yüksek dağı olarak kabul edilen Everest’e ilk tırmanış 1953'te yapıldı. 

NASA astronotunun uzaydan çektiği fotoğraf büyük beğeni topladı

Vande Hei tarafından paylaşılan görüntü, karla kaplı ve manzara boyunca uzanan devasa Himalayaları gösteriyor. Ancak uzay üssünden bakıldığında Himalayalar ağaç köklerine benziyor. Görüntünün ortasına doğru bakarsanız Everest Dağı'nı göreceksiniz.

PESQUET BİNLERCE FOTOĞRAF ÇEKTİ

Vande Hei, 9 Nisan 2021 günü Rus kozmonotlar Oleg Novitskly ve Pyotr Dubrov ile bir Soyuz MS-18 roketiyle fırlatıldı. Uzay üssünde birçok astronot Dünya'nın muhteşem görüntülerini yakalıyor. Bu konuda adını en çok duyuran ise Avrupa Uzay Ajansı'ndan Thomas Pesquet. Nisan 2021'den Kasım 2021'e kadar süren ikinci görevi sırasında Pesquet, Dünya, uzay üssü ve çevresindeki evrenin yaklaşık 250 bin fotoğrafını çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...