Tgrt Haber
08 Ekim 2021 11:30

NASA'dan yeni Salda Gölü paylaşımı

NASA'nın Mars uzay aracı Perseverance'nin topladığı kayaçların incelenmesi için Türkiye'deki Salda Gölü kullanılırken NASA, yeni bir Salda paylaşımında bulundu.

NASA'dan yeni Salda Gölü paylaşımı
nasa,salda gölü

NASA mühendisleri, uzay aracı Perseverance sayesinde Mars'tan alınıp toplanan kayaçları incelemek için Türkiye'deki Salda Gölü'nü kullanıyor. Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen göldeki mineral ve tortuların benzeri ise MArs'ın Jezero Krateri'nde bulunuyor. NASA uzay araştırmaları süresince Salda Gölü'nü de araştırmaya devam ediyor.

Son olarak NASA resmi Instagram hesabından yeni bir Salda Gölü paylaşımı yaptı ve Jezero Krateri'ndeki kayaçlarla Salda Gölü'ndeki kayaların birbirine benzediği düşüncesini tekrarladı. NASA, paylaşımının altına şu notu düştü:

"Mars'ın milyarlarca yıl önce nasıl gözüktüğünü merak ettiniz mi? Biz ediyoruz. Bugün Mars'ın yüzeyi bu büyüleyici su görüntüsünden mahrum. Bizim Perseverance bilim insanlarının 3.5 milyar yıl önce nehir deltası ve gölün aktığını düşündüğü Jezero Krateri'ni keşfetmekle meşgul.''

NASA'dan yeni Salda Gölü paylaşımı

Salda Gölü'ndeki mikrobiyalit fossileri inceleyen NASA'da görevli bilim insanları Mars'ın eski halini daha iyi anlamayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...