Tgrt Haber
17 Mart 2022 09:29 - Güncelleme : 17 Mart 2022 09:41

Netflix şifresini paylaşanlara kötü haber: Ek ödeme geliyor

Dünyanın en büyük dizi-film platformlarından Netflix, kullanıcıların birbirleriyle şifre paylaşmasına yeni sınırılama getiriyor. Artık ek bir ücret ödeyerek yeni profil açabileceksiniz. İşte detayları...

Netflix şifresini paylaşanlara kötü haber: Ek ödeme geliyor


Netflix, şüphesiz dizi ve platformları arasında önde gelen şirketlerden biridir. Kullanıcılara binlerce içerik sunan platform, bir hesap üzerinden şifreyi başkalarıyla paylaşmaya da olanak tanıyordu. Ancak şimdi şifre paylaşma ile ilgili önemli bir kısıtlama yolda. 

Netflix’in popüler olmasındaki nedenlerden biri şifreyi paylaşabilme özelliğiydi. Kullanıcılar kendi şifrelerine paylaşarak Netflix’in yaygınlaşmasında önemli bir rol oynarken, şimdi söz konusu bu işlev için sınırlama geliyor.

NETFLIX, ŞİFRE PAYLAŞANLAR İÇİN EK ÖDEME GETİRECEK

Yatırım ve gelirlerini etkilediği amacıyla Netflix, başkalarıyla şifre paylaşan kullanıcılardan ek ödeme isteyecek. Konuyla ilgili olarak Netflix ürün inovasyonu direktörü Chengyi Long, ‘’Bunlar son derece popüler olsa da, Netflix’in her zaman ve nasıl paylaşılacağı konusunda da kafa karışıklıklarına neden oldu. Sonuç olarak hesaplar yakınlarla paylaşılıyor ve bu da üyelerimiz için yeni TV-Filmlere yatırım yapmamızı olumsuz etkiliyor.’’ dedi. 

Netflix şifresini paylaşanlara kötü haber: Ek ödeme geliyor

Şu anda Netflix’in test ettiği ödeme sistemi üç ülkede görüldü. Şili, Kosta Rika ve Peru. Önümüzdeki günlerde daha fazla ülkeye yayılması beklenen bu sınırlama, Netflix Standart ve Premium planlarına sahip müşteriler için ‘’ Ekstra Üye ekle’’ seçeneğine kavuşacak.

Bu sistemle şifrenizi paylaşmak yerine kendi hesabınıza  en fazla iki kişi için yeni profil ekleyebileceksiniz. Bu, şifrenizi paylaştığınız kişinin yeni abonelik oluşmasından da daha kârlı olacak. Ancak indirimli fiyatlar hakkında şu an için herhangi bir açıklama yok. Yakında yeni ek profil eklemenin ücretleri açıklanacaktır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...