Tgrt Haber
22 Şubat 2022 16:44 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 17:47

Türkiye'nin 4. GSM operatörü NETGSM ne zaman açılacak, aboneliği ne kadar? "0510"lu devir başlıyor!

"Ülkemizin 4. GSM operatörü olmaya hazırlanan 'NETGSM' ne zaman kullanıma başlayacak, abonelik ücreti ne kadar olacak?" sorularının cevabı merak edilenler arasında yerini aldı. NETGSM'nin abone kaydının ne zaman açılacağı ve Vodafone, Turkcell, Türk Telekom gibi dev markalarla nasıl rekabet edeceği ise araştırılmaya başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet veren NETGSM'nin Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal ise konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte, yeni GSM operatörü NETGSM'ye dair merak edilenler...

Türkiye'nin 4. GSM operatörü NETGSM için geri sayım başladı.
Türkiye'nin 4. GSM operatörü NETGSM için geri sayım başladı.

Mart ayında kullanıcılar ile buluşması planlanan Ankara merkezli NETGSM için geri sayım başladı. NETGSM sahibi Adem Öcal, Türkiye'nin 4. GSM operatörü olmaya hazırlanan markasına dair bilgi verdi. Peki, NETGSM abonelik ücreti ne kadar, ne zaman kullanıma açılacak, nasıl abone olanacak? NETGSM operatör kodu kaç olacak? İşte, detaylar...

Türkiye'nin 4. GSM operatörü NETGSM ne zaman açılacak, aboneliği ne kadar?

NETGSM NE ZAMAN HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

NETGSM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, markasına dair merak edilenleri açıkladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verdiğini belirten Öcal, mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile sözleşme imzalayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını anlattı.

"0510 22X XXXX" numara bloğunu aldıklarını ve test olarak hizmet vermeye başladıklarını açıklayan Öcal, halihazırda sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS abonesiyle imtiyazlı grup firmalarının arkasından 6. sıraya yükseldiklerini, bu nedenle mobil hizmetlerde de rekabete hazırlıklı olduklarını paylaştı. Sistemlerinde TÜBİTAK destekli Ar-Ge projeleriyle geliştirmeye ağırlık verdiklerini ifade eden Öcal, elektronik ve yazılım sektöründe iyi bir kadroya, kendilerine ait veri merkezine, tecrübe ve altyapıya sahip olduklarının altını çizdi.  GSM frekanslarının uluslararası Telekomünikasyon Birliğince tahsis edildiğini, bu nedenle de frekansların sınırlı olduğunu vurgulayan Öcal, "Sınırsız sayıda mobil operatör kurulması mümkün değildir." dedi.

Mobilite ihtiyacının, baz istasyonunu mobil operatörlerle ortak kullanan ancak diğer alt yapının tamamı kendisine ait olan operatörlerin kurulmasını zaruri hale getirdiğini vurgulayan Öcal, "NETGSM veya mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur. Mart ayı itibarıyla da GSM abonesi almaya başlayacağız." diyerek NETGSM operatörünün hizmete başlayacağı tarihi açıkladı. 

NETGSM ABONELİK ÜCERETİ NE KADAR OLACAK?

NETGSM sahibi Adem Öcal, BTK'ye gerekli başvuruları yaptıklarını ve isteyen vatandaşların aboneliklerini elektronik ortamdan kabul edeceklerini aktardı ve konuya ilişkin açıklama yaptı:

"Diğer operatörlere göre biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla fark yaratacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak. Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap vereceğiz. Uygulamalarımızı da yakın zamanda duyuracağız. Özellikle M2M ve IoT kullanımı konusunda abonelerimizi geleceğe hazırlayacağız." 

NETGSM'nin SMS abonelik ücretleri kurumsal aboneler için 33 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıktığı ifade edildi.

Türkiye'nin 4. GSM operatörü NETGSM ne zaman açılacak, aboneliği ne kadar?

NETGSM SAHİBİ ADEM ÖCAL KİMDİR, NE İŞ YAPIYOR?

NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı ve sahibi olan Adem Öcal,1962 Eğirdir Koçular Köyü'nde dünyaya gelmiştir. 1979 yılında Isparta Gönen Ögretmen Lisesi'nden mezun olan Adem Öcal, 1985 yılında Istanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitimini tamamlamıştır.

1993 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş İdaresinden mezun olan Öcal, 1994 yılında Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAIE), Kamu Yönetimi Lisansüstü Uzmanlığı bölümlerinde eğitim görmüştür. 

ADEM ÖCAL NEREDE ÇALIŞTI?

  • 1985 - PTT Elektronik Mühendisi
  • 1989 - PTT Bilgi İşlem Müdürü
  • 1991 - PTT Telefon Müdürü
  • 1994 - PTT Bilgi İşlem Başkan Yardımcılığı
  • 1996 - Başbakanlık Abdulkadir AKSU Danışmanlık (Geçici Görevi)-(ANAP-DYP Kısa Hükümet Dönemi)
  • 2001- 15 Yıllık Kamu Hizmeti
  • 2007- Genel Seçimlerden Sonra AK Parti’den Çankaya Belediye Meclis Üyeliği
  • 2008 - AK Parti Siyaset Akademisi Mezunu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...