Tgrt Haber

Nokia'nın sahibi telefon işine giriyor: Tek başına devlere kafa tutacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 91mobiles.com
07 Kasım 2023 14:40 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 14:50
Nokia'nın sahibi telefon işine giriyor: Tek başına devlere kafa tutacak
,nokia akıllı telefon

Nokia'nın sahibi HMD Global kendi markası altında telefon üretecek. İlk model için tarih belli oldu. Şirketin ilk etapta bütçe dostu telefonlara odaklanacağı, sonradan üst düzey modelleri piyasaya süreceği belirtiliyor.

Finlandiya merkezli HMD Global, bir dönemin efsanelerinden akıllı telefon üreticisi Nokia'yı 2016 yılında satın aldı. Şirket artık kendi markası altında da telefon üretecek.

Teknoloji sitesi 91Mobiles'in haberine göre HMD Global markalı ilk telefonlar 2024 Nisan ayına kadar çıkacak. Şirket, diğer üreticilerle daha etkili bir şekilde rekabet edebilmek için "agresif" fiyat politikası izleyecek. Ve online pazara yani Amazon ve Flipkart gibi e-ticaret platformlarına odaklanacak.

Buna karşın, Nokia telefonlar ise fiziksel mağazalarda satılmaya devam edecek. Ayrıca HMD Global'in, 2026 yılına kadar hem kendi cihazlarını hem de Nokia'nınkileri satacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

UYGUN FİYATLI MODELLERE ODAKLANACAK

Tüketicileri ilgilendiren en önemli konulardan biri de fiyat meselesi. Kaynaklara göre HMD Global ilk etapta bütçe dostu ile orta fiyat segmentinde konumlanan akıllı telefonları üretecek. İleriki dönemlerde "amiral gemisi" olarak bilinen, üst düzey yani premium modelleri piyasaya sürecek.

HMD Global'in rakiplerinden daha fazla işletim sistemi güncellemeleri sunacağı ve tıpkı Nokia telefonlarında olduğu gibi, stok Android yazılımını kullanacağı da haberde belirtiliyor. Yani Xiaomi ya da Samsung'un aksine, özel bir işletim sistemi / arayüz geliştirmeyecek.

Bu arada Finlandiyalı şirket sadece akıllı telefon değil, aynı zamanda tablet ve IoT (Nesnelerin İnterneti) tabanlı cihazlar üreterek başlı başına büyük bir ekosistem kurmayı planladığı da konuşuluyor.

Son olarak HMD Global üretim için Hindistan'ı seçmiş durumda. Raporlar, Hindistan'da akıllı telefon üretmek için Foxconn, Dixon ve Lava ile birlikte çalıştığı öne sürüyor.

HMD Global CEO'su Baril, daha önce yaptığı açıklamada "Kullanıcı deneyimine odaklanan ve insanların ihtiyaçlarını öngören teknolojiler geliştireceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: 91mobiles.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...