Tgrt Haber

OpenAI'yi 'ihanet' ile suçlamıştı: Elon Musk, ChatGPT rakibi Grok'u açıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: tgrthaber.com
11 Mart 2024 17:13 - Güncelleme : 11 Mart 2024 17:15
OpenAI'yi 'ihanet' ile suçlamıştı: Elon Musk, ChatGPT rakibi Grok'u açıyor
Elon Musk, Xai, Grok

Elon Musk, kendi şirketi xAI tarafından geliştirilen ve Grok adlı yapay zeka sohbet botunu açık kaynak yapacağını açıkladı.

Elon Musk, "insanlığa faydalı olacak projeler geliştirme misyonuna ihanet etmek" ve "kâr amacı gütmek" ile suçlayarak dava açtığı OpenAI'nin ChatGPT'sine rakip olarak geliştirilen Grok'u açık kaynak yapıyor.

Grok, Elon Musk'un Tesla ve SpaceX'ten sonra bir diğer şirketi olan xAI adlı yapay zeka firması tarafından geçen yıl yayınlandı ve sadece X sosyal medya platformunun aylık abonelik temelli X Premium+ hizmetine sahip kullanıcıların erişimine açıktı.

MUSK, OPENAI'YE LAF ÇARPTI

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu hafta xAI, Grok'u açık kaynak yapacak." ifadeleriyle haberi duyurdu.

Bir takipçisi tarafından gönderisinin altına yazılan "OpenAI da aynısını yapmalıdır. Eğer "açık" ise." mesajına ise Musk, "OpenAI bir yalandır." şeklinde cevap verdi.

GROK, 33 MİLYAR PARAMETREYE SAHİP

xAI'nin internet sitesinden alınan bilgiye göre Grok, şirketin son aylarda geliştirdiği öncü büyük dil modeli (LLM) "Grok-1"den gücünü alıyor.

Başlangıçta 33 milyar parametre ile eğittikleri Grok-0 adlı LLM'yi geliştirdiklerini kaydeden firma, bunun Meta'nın LLaMA 2 modelinin eğitildiği kaynakların yarısını kullanabildiğini belirtti.

OpenAI'yi 'ihanet' ile suçlamıştı: Elon Musk, ChatGPT rakibi Grok'u açıyor - 1. Resim

Daha sonra xAI, yapay zekada yapılan çalışmalar sonucunda mantık yürütme ve kodlama becerilerinde önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi, "bu sayede çok daha güçlü, son teknoloji ürünü bir dil modeli olan Grok-1'e ulaştık." ifadelerini kullandı.

Şirketin paylaştığı verilere göre Grok-1, HumanEval kodlama görevinde yüzde 63,2 ve MMLU'da yüzde 73 başarı elde etmiş durumda.

xAI, kendisini "İnsanın bilimsel keşiflerini hızlandırmak için yapay zeka oluşturmaya çalışan yeni bir şirkettir. Evrene dair kolektif anlayışımızı ilerletme misyonumuz bize rehberlik ediyor." ifadeleriyle tanımlıyor.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...